Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
11. října 2023 16:37
Čas čtení 0:49

Fiala: Česko vyšle do Izraele další repatriační let

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Fiala: Česko vyšle do Izraele další repatriační let
Zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA

Pro občany ČR, kteří uvázli v Izraeli, vyrazí ve středu další letadlo. Repatriační lety budou pokračovat do konce týdne. Oznámil to dnes český premiér Petr Fiala, informuje TASR.

„Zajištění bezpečnosti našich občanů je pro nás tím nejdůležitějším úkolem. Dnes (ve středu) odletí pro další Čechy do Izraele další speciální letadlo, další repatriační lety budou pokračovat do konce týdne,“ napsal Fiala v příspěvku na X.


Prvních 34 Čechů přiletělo z Izraele v úterý večer s českým ministrem zahraničí Janem Lipavským. Šéf české diplomacie ve středu ráno upřesnil, že ministerstvo v systému dobrovolné registrace občanů při cestách do zahraničí (DROZD) eviduje v Izraeli 181 občanů ČR.

11. října 2023 15:04 Čas čtení 0:11 GALERIE: Evropské památky září izraelskými barvami. Prohlédni si Petřín či Eiffelovu věž v modro-bílé GALERIE: Evropské památky září izraelskými barvami. Prohlédni si Petřín či Eiffelovu věž v modro-bílé

Český vládní speciál má 45 míst, potvrdil pro Novinky.cz mluvčí ministerstva zahraničních věcí Daniel Drake. Jako první se mají vrátit z Izraele ti občané, kteří se nejprve přihlásili na ambasádě.

Druhý český vládní speciál je v současnosti v Uzbekistánu s ministrem zemědělství Markem Výborným. Ten se rozhodl, že svou pracovní cestu předčasně ukončí a po dohodě s ministryní obrany Janou Černochovou se okamžitě vrátí. Třetí letecký speciál není k dispozici. Podle mluvčího českého resortu diplomacie by totiž do Tel Avivu nedoletěl bez mezipřistání a tankování.

Domů
Sdílet
Diskuse