Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
22. února 2024 11:01
Čas čtení 0:41

Tinder bude zase o něco bezpečnější. Seznamka zlepšuje ověřování a usnadní matche

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Tinder bude zase o něco bezpečnější. Seznamka zlepšuje ověřování a usnadní matche
Zdroj: Unsplash

Známou aplikaci na seznamování čeká ve Spojeném království nové ověření totožnosti uživatele. Má zaručit uživatelům větší jistotu, že nenaletí podvodníkům.

Podle informací BBC bude Tinder nově porovnávat fotku z pasu nebo řidičského pasu pomocí videoselfie. Systém bude dobrovolný, ale ověření uživatelé dostanou na svůj profil modrou ikonku značící, že prošli ověřením, takže budou důvěryhodnější pro ostatní.

22. února 2024 10:12 Čas čtení 0:51 Žena dostala výpověď z bytu kvůli hlasitému sexu. Brání se tím, že je hluchoněmá Žena dostala výpověď z bytu kvůli hlasitému sexu. Brání se tím, že je hluchoněmá

Další motivací bude i to, že ověření uživatelé budou mít až o 67 procent vyšší pravděpodobnost toho, že získají match. Aplikace tak chce bojovat proti tzv. catfishingu, kdy se lidé vydávají za někoho cizího, aby ve své oběti vyvolali pocit milostného vztahu a vylákali z nich co nejvíce peněz.

Krok vítá několik nevládních organizací, jako například Victim Support. Podle ní by podobné opatření měly zavádět i další podobné platformy. „Milostné podvody jsou zničujícím zásahem do integrity člověka, plné studu a stigmatizace,“ uvedl pro BBC mluvčí organizace Victim Support Wayne Stevens.

Tento systém byl již minulý rok zaveden v Austrálii a na Novém Zélandu, po Británii má zavítat i do Spojených států, Brazílie a Mexika. Kdy dorazí do Česka, se zatím neví. Aplikace se již dříve pokoušela ověřovat lidi pomocí selfie a přidělovat modré ověřovací ikonky známým osobnostem.

Domů
Sdílet
Diskuse