Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
22. února 2024 v 11:01
Čas čtení 0:41

Tinder bude zase o něco bezpečnější. Seznamka zlepšuje ověřování a usnadní matche

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Tinder bude zase o něco bezpečnější. Seznamka zlepšuje ověřování a usnadní matche
Zdroj: Unsplash

Známou aplikaci na seznamování čeká ve Spojeném království nové ověření totožnosti uživatele. Má zaručit uživatelům větší jistotu, že nenaletí podvodníkům.

Podle informací BBC bude Tinder nově porovnávat fotku z pasu nebo řidičského pasu pomocí videoselfie. Systém bude dobrovolný, ale ověření uživatelé dostanou na svůj profil modrou ikonku značící, že prošli ověřením, takže budou důvěryhodnější pro ostatní.

22. února 2024 v 10:12 Čas čtení 0:51 Žena dostala výpověď z bytu kvůli hlasitému sexu. Brání se tím, že je hluchoněmá Žena dostala výpověď z bytu kvůli hlasitému sexu. Brání se tím, že je hluchoněmá

Další motivací bude i to, že ověření uživatelé budou mít až o 67 procent vyšší pravděpodobnost toho, že získají match. Aplikace tak chce bojovat proti tzv. catfishingu, kdy se lidé vydávají za někoho cizího, aby ve své oběti vyvolali pocit milostného vztahu a vylákali z nich co nejvíce peněz.

Krok vítá několik nevládních organizací, jako například Victim Support. Podle ní by podobné opatření měly zavádět i další podobné platformy. „Milostné podvody jsou zničujícím zásahem do integrity člověka, plné studu a stigmatizace,“ uvedl pro BBC mluvčí organizace Victim Support Wayne Stevens.

Tento systém byl již minulý rok zaveden v Austrálii a na Novém Zélandu, po Británii má zavítat i do Spojených států, Brazílie a Mexika. Kdy dorazí do Česka, se zatím neví. Aplikace se již dříve pokoušela ověřovat lidi pomocí selfie a přidělovat modré ověřovací ikonky známým osobnostem.

Domů
Sdílet
Diskuse