Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
27. března 2024 6:19
Čas čtení 0:19

Roste zájem o očkování na černý kašel. Ministerstvo shání vakcíny

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Roste zájem o očkování na černý kašel. Ministerstvo shání vakcíny
Zdroj: Pexels/volně k užití

Zájem o přeočkování na černý kašel prudce roste. Ministerstvo zdravotnictví jedná o zajištění dalších vakcín z Kanady. Za poslední dva týdny se nechalo přeočkovat dvanáct tisíc dospělých, což je polovina všech za loňský rok.

„Společností Avenier jsou i nadále přijímány nové objednávky pro dospělé, které budou vyřízeny přibližně v polovině dubna,“ uvedl pro Novinky.cz a ČTK mluvčí resortu zdravotnictví Ondřej Jakob.

26. března 2024 14:22 Čas čtení 0:35 Situace je nejhorší od druhé světové války, prohlásil šéf BIS po jednání s Pavlem Situace je nejhorší od druhé světové války, prohlásil šéf BIS po jednání s Pavlem

Očkování je povinné jen u dětí, kterým ho hradí pojišťovny. Dospělí si ho musí hradit sami a zpětně mohou žádat pojišťovnu o příspěvek.

Černý kašel se od začátku roku prokázal u 4253 lidí, v souvislosti s ním zemřeli dva senioři. Nebývale vysoká je nemocnost také ve Velké Británii a nárůst případů hlásí i další evropské země.

Domů
Sdílet
Diskuse