Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
ČTK
20. dubna 2024 9:33
Čas čtení 1:06

V části Česka napadl sníh, místy až 10 centimetrů. Řidiči by si měli dávat pozor

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V části Česka napadl sníh, místy až 10 centimetrů. Řidiči by si měli dávat pozor
Zdroj: FOTO TASR - František Iván

Do Česka se vrátila zima, v horách na severu Čech nasněžilo a místy se stále objevují sněhové přeháňky.

V Krkonoších napadlo místy až deset centimetrů sněhu. Motoristé by měli být opatrní, zejména ti, kteří už auta přezuli na letní pneumatiky, i na hlavních tazích leží sníh. Platí to i pro rušnou silnici I/10 z Tanvaldu na Kořenov a Harrachov, zjistila ČTK z dopravních informací. Žádné problémy ale zatím podle policie hlášené nejsou.

20. dubna 2024 8:00 Čas čtení 3:48 Jak dosáhnout orgasmu pomocí mačkání stehen? Seznam se se syntribací, netradiční masturbační technikou Jak dosáhnout orgasmu pomocí mačkání stehen? Seznam se se syntribací, netradiční masturbační technikou

Teploty v Libereckém a Ústeckém kraji jsou dnes ráno do pěti stupňů Celsia, na horách jen kolem nuly. Motoristé, kteří už zimní pneumatiky vyměnili za letní, by měli jezdit se zvýšenou opatrností i tam, kde žádný sníh není. Podle ÚAMK funguje letní pneumatika jen zhruba do sedmi stupňů Celsia, při nižších teplotách má auto s letními pneumatikami až dvakrát delší brzdnou dráhu než se zimními a horší ovladatelnost při manévrech. Zimní pneumatiky také lépe odvádějí vodu při dešti.

Meteorologové zaznamenávali od začátku dubna opakovaně po celé zemi vysoké teplotní rekordy. V neděli 7. dubna byl první letošní tropický den, kdy teploty dosáhly alespoň 30 stupňů Celsia. Denní maxima se blížila ke 30 stupňům Celsia i v dalších dnech první poloviny dubna. Teď podle Českého hydrometeorologického ústavu proudí do Česka studený vzduch od severu, v noci na neděli i na pondělí má mrznout. Na horách může za víkend napadnout až 40 centimetrů sněhu.

Na severu Čech bude dnes podle meteorologů celý den zataženo s deštěm, od 400 metrů nad mořem budou srážky přecházet ve smíšené a sněhové, na horách bude sněžení trvalejší a odpoledne bude ještě zesilovat. Teploty přes den vystoupají maximálně k osmi stupňům Celsia, většinou ale bude jen kolem šesti, na horách se budou teploty držet kolem nuly. Vítr by měl být do 30 kilometrů v hodině a k večeru bude slábnout.

Domů
Sdílet
Diskuse