Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Anna Peclová
14. června 2024 v 6:50
Čas čtení 0:35

Protiatomový kryt i muzeum nočníků. Podívej se na program Pražské muzejní noci

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Protiatomový kryt i muzeum nočníků. Podívej se na program Pražské muzejní noci
Zdroj: Wiki Commons/Petr Doležal/volně k užití

Už v sobotu 15. června opět proběhne Pražská muzejní noc. Své brány otevře přes 30 institucí, díky kterým můžeš zažít opravdovou „Noc v muzeu“.

Po celý den budou po Praze otevřené galerie a výstavy, proběhnou komentované prohlídky, workshopy, koncerty i promítání filmů. Mezi zapojené instituce patří například Muzeum Prahy, Galerie Rudolfinum, MeetFactory, Kunsthalle nebo Musoleum Davida Černého.

12. června 2024 v 13:00 Čas čtení 0:11 Velký kvíz znalostí o Česku: Získal*a bys české občanství? Zkus to v našem testu Velký kvíz znalostí o Česku: Získal*a bys české občanství? Zkus to v našem testu

Navštívit můžeš komentovanou prohlídku výstavy Metamorfózy, přístupy ke Kafkovi, bývalý protiatomový kryt z 50. let, ale také Muzeum historických nočníků a toalet. Na workshopech se můžeš naučit vyrábět zmrzlinu nebo tisknout pohlednice.

Pro jednodušší pohyb po Praze bude mezi jednotlivými objekty zřízena speciální tramvajová linka číslo 35, která povede z Malovanky přes Letnou a centrum. Přesnou mapu najdeš zde. Akce také spolupracuje se společnostmi Rekola, Nextbike a Liftago.

Pro dvě jízdy do 30 minut zdarma jak na Rekole, tak na Nextbike můžeš využít kód PMN2024, prvních 300 jízd Liftagem budeš mít v aplikaci se slevou 100 korun při použití kódu MUZEJNINOC100.

13. června 2024 v 13:45 Čas čtení 0:45 Samosběr třešní: Koukni, kde je pořídíš nejlevněji nebo zdarma Samosběr třešní: Koukni, kde je pořídíš nejlevněji nebo zdarma

Kompletní program, přehled zapojených míst a interaktivní mapu najdete na webu nebo v aplikaci.

Domů
Sdílet
Diskuse