Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
20. června 2024 v 9:44
Čas čtení 0:53

Při výbuchu auta v Chorvatsku zemřelo devítileté dítě z Česka

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Při výbuchu auta v Chorvatsku zemřelo devítileté dítě z Česka
Zdroj: Unsplash

Smrt dítěte potvrdilo i české ministerstvo zahraničí.

Server tn.cz ve čtvrtek ráno informoval o středeční tragédii, ke které došlo v Chorvatsku v oblasti Obrovace. Tamní policie řeší výbuch auta, při kterém zemřelo dítě a dvě ženy skončily v nemocnici. Chorvatský deník píše, že šlo o rodinu z Česka. To potvrdilo i české ministerstvo zahraničí. 

20. června 2024 v 8:53 Čas čtení 0:28 Ostravsko zasáhly silné bouřky, v Českém Těšíně si vyžádaly jednu oběť Ostravsko zasáhly silné bouřky, v Českém Těšíně si vyžádaly jednu oběť

„Bohužel došlo k blíže neupřesněnému výbuchu, při kterém zemřel český občan a další dva byli zraněni. (...) Obětí je nezletilý,“ cituje server vedoucí oddělení komunikace s médii Marianu Wernerovou.

Podle chorvatských médií rodina zastavila u silnice kvůli údajné poruše auta. Následně došlo k výbuchu, při kterém dítě zemřelo a dvě ženy převezli záchranáři do nemocnice v Zadaru. Jedna z nich musela podstoupit operaci kvůli poranění břicha. Aktuálně je její stav stabilizovaný. Druhá ze žen má vážně poraněné oko a podstupuje léčbu na oftalmologickém oddělení. 

Ve čtvrtek ráno chorvatští policisté doplnili, že dítě bylo ročník 2015 a kromě žen ve věku 49 a 34 let cestoval v autě ještě devětatřicetiletý muž. Ten byl po ošetření z nemocnice propuštěn.

18. června 2024 v 15:00 Čas čtení 3:29 Takhle vypadá české moře. Česká republika vlastní území s přístupem k moři, ale skoro jej nevyužívá Takhle vypadá české moře. Česká republika vlastní území s přístupem k moři, ale skoro jej nevyužívá

„Existuje podezření, že k výbuchu došlo v důsledku aktivace neznámého výbušného zařízení, které se nacházelo v autě s českou poznávací značkou, které vlastnil český občan a které zastavilo kvůli poruše na odpočívadle podél okresní silnice ŽC-6025, v oblasti Bilišane,“ uvedla podle tn.cz chorvatská policie s tím, že státní zastupitelství nařídilo pitvu těla zemřelé osoby a policisté pokračují ve vyšetřování.

Domů
Sdílet
Diskuse