Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Anna-Marie Hanzlíková
20. června 2024 v 8:53
Čas čtení 0:28

Ostravsko zasáhly silné bouřky, v Českém Těšíně si vyžádaly jednu oběť

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ostravsko zasáhly silné bouřky, v Českém Těšíně si vyžádaly jednu oběť
Zdroj: Unsplash/Atilla Bingöl/volně k užití

Hasiči vyjížděli k případům spadlých stromů, čerpali vodu ze sklepů a suterénů domů nebo opravovali poškozené střechy. V České Třebové pak na ženu spadl strom, následkům podlehla.

Celkem hasiči vyjeli k 597 událostem. Likvidovali následky silných bouřek, které východ země postihly v noci na čtvrtek. Jednotky řešily také výjezdy na jihomoravském Blanensku či Vyškovsku, kde ale nebyly způsobeny žádné vážnější problémy. 

19. června 2024 v 10:20 Čas čtení 0:41 Nejlepším místem pro život v Česku je Praha. Jak dopadl tvůj kraj? Nejlepším místem pro život v Česku je Praha. Jak dopadl tvůj kraj?

Řada domácností se také potýkala s výpadkem elektrického proudu. „Situaci zhoršoval výpadek napájení trakčního vedení ze strany ČEZ a nesjízdnost některých silnic,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Správy železnic Martin Kavka.

Počasí omezilo také železniční provoz. Vlakem se nesvezeš na trati Jeseník–Krnov, konkrétně v úseku Mikulovice–Glucholazy, kde funguje náhradní autobusová doprava. Stejně je tomu na trati Ostrava–Opava v úseku Háj ve Slezsku – Děhylov. Kvůli spadlému stromu je kompletně přerušen provoz na trati Týniště nad Orlicí – Broumov, a to v úseku Nové Město nad Metují – Bohuslavice nad Metují.

Domů
Sdílet
Diskuse