Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Jakub Paulík
2. července 2023 8:56
Čas čtení 0:24

Polsko žádá NATO o jaderné zbraně. Mluvčí Bílého domu reaguje

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Naši sousedé se obávají potenciální hrozby z Běloruska.

Polský premiér Mateusz Morawiecki oznámil, že jeho země požádala o zapojení do programu výměny jaderných zbraní v rámci NATO, uvádí Ukrajinská pravda. Důvodem jsou obavy z Běloruska, na jehož území chce Rusko rozmístit jaderný arzenál. „Nechceme nečinně sedět, zatímco Putin eskaluje hrozby všeho druhu,“ prohlásil premiér Polska.

1. července 2023 15:29 Čas čtení 1:50 Ministerstvo vnitra zveřejnilo nový seznam rodově neutrálních jmen. Pomůže hlavně trans lidem Ministerstvo vnitra zveřejnilo nový seznam rodově neutrálních jmen. Pomůže hlavně trans lidem

Mluvčí Bílého domu John Kirby si ale myslí, že to není nutné. O potenciálním rozmístění jaderných zbraní neplánují USA podle jeho slov veřejně komunikovat, informuje TASS.

USA v rámci programu jaderného sdílení poskytují rozmisťování jaderných hlavic svým spojencům. Od listopadu roku 2009 prostřednictvím programu rozmístili jaderné zbraně do Belgie, Německa, Itálie, Nizozemska i Turecka.

Jadrová bomba
Zdroj: Wikimedia/Chairboy/National Museum of the United States Air Force
Domů
Sdílet
Diskuse