Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
30. října 2023 13:55
Čas čtení 0:54

Policejní šéf kradl v IKEA. V dětském kočárku provezl zboží za tisíce

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policejní šéf kradl v IKEA. V dětském kočárku provezl zboží za tisíce
Zdroj: Policie ČR

Bývalému důstojníkovi pražské policie hrozí i dva roky vězení.

Policejní důstojník Libor G. do jara letošního roku vedl policejní oddělení Nové Město v Praze. Nyní už bývalý policista ale míří k soudu v roli obžalovaného. Za krádež v nábytkářské firmě IKEA, k níž podle serveru Seznam Zprávy došlo letos v únoru, hrozí muži až dva roky odnětí svobody nebo propadnutí věci. Případem se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Postavení mimo službu muž nejprve popřel

„Podle obžaloby ukradl důstojník letos v únoru 22 kusů zboží v hodnotě 12 tisíc, které se pokusil odnést v tašce s logem obchodu a provézt mimo pokladny v úložném prostoru v kočárku, v němž však neměl dítě,“ píší Seznam Zprávy. Jeho chování si během nákupu všimla ochranka obchodu, bývalého důstojníka usvědčila také další svědectví a kamerové záznamy. Podezření, že jsou krádeže rozsáhlejší nebo že policista zboží nabízel na internetových bazarech, se ale nepotvrdilo.

30. října 2023 8:00 Čas čtení 0:16 KVÍZ: Velký vůz nebo Orion. Poznáš souhvězdí na fotografii? KVÍZ: Velký vůz nebo Orion. Poznáš souhvězdí na fotografii?

Už v březnu postavili nadporučíka Libora G. jeho nadřízení mimo službu, což muž před médii popíral. Seznam Zprávám ale vše potvrdilo i vedení pražské policie. Na otázku serveru, jestli je prošetřován inspekcí kvůli krádežím v IKEA, policista reagoval: „Já jsem nic neudělal, nechte mě být.“

Libor G. pracuje u policie od roku 2005. Nejdříve vykonával člena hlídek, postupně se vypracoval na vedoucího oddělení. Seznam Zprávy informovaly o jeho životopisu na sociální síti LinkedIn, podle kterého má titul magistra evropských studií a veřejné správy. V současné době je ale mužův profil smazán. 

29. října 2023 11:00 Čas čtení 3:39 Holubi nemůžou za vaše podělaný životy. Člověk je nechal městu napospas, teď je má za „okřídlené krysy“ Holubi nemůžou za vaše podělaný životy. Člověk je nechal městu napospas, teď je má za „okřídlené krysy“
Domů
Sdílet
Diskuse