Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
25. listopadu 2023 v 16:11
Čas čtení 0:41

V Česku nasněžily místy až desítky centimetrů. Kde napadlo nejvíce sněhu?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Česku nasněžily místy až desítky centimetrů. Kde napadlo nejvíce sněhu?
Zdroj: FOTO TASR - František Iván

V noci z pátku na sobotu nasněžilo, začátek lyžařské sezóny se blíží. Dle předpovědi bude sněžit i v neděli.

Nejvíce nasněžilo ve středních a vyšších polohách, na horách až 20 centimetrů. Nejvíce sněhu hlásí Krkonoše, na Sněžce je dokonce aktuálně 49 cm. Hned za nimi se drží Jizerské hory a Šumava. Areál Monínec dokonce již hlásí jeden zprovozněný vlek.

Sněžilo i v centru Prahy, tam se však dle očekávání sníh neudržel. Sněžení však očekáváme i nadále, ČHMÚ varuje před přechodně intenzivnějšími sněhovými přeháňkami a přetrvávajícím náledím.

V noci na neděli meteorologové očekávají proměnlivou oblačnost a místy opět sněhové přeháňky s trvalejším sněžením na horách. Nejnižší teploty budou minus jeden až minus pět stupňů Celsia, přes den budou nejvyšší teploty minus dva až plus jeden stupeň, v 1000 metrech na horách kolem minus šesti stupňů Celsia.

Domů
Sdílet
Diskuse