Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
19. prosince 2023 10:45
Čas čtení 1:49

PŘEHLED: Co víme o vraždě v Klánovickém lese. Co si o útoku myslí rodina a jak teď koná policie?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
PŘEHLED: Co víme o vraždě v Klánovickém lese. Co si o útoku myslí rodina a jak teď koná policie?
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Páteční střelba v lese na okraji Prahy otřásla nejedním z nás. Nejde však o první zločin, který se na tomto místě stal. Shrnujeme všechny dosavadní informace, které k případu máme.

Msta, či tragický omyl?

Muže a jeho dvouměsíční dceru v kočárku zastřelil neznámý pachatel v pátek kolem třetí hodiny odpoledne. Čin ohlásila neznámá svědkyně na tísňovou linku s tím, že slyšela výstřely. Bývaly kriminalista Josef Doucha pro CNN Prima News již dříve uvedl, že se může jednat o vraždu ze msty. Oběť byla údajně čtyřikrát střelena do hlavy, dle dostupných svědectví však byly slyšet jen dva výstřely. Dítě v kočárku mělo být střeleno do břicha. Na přesnou verzi si ale budeme muset počkat na policisty.

Dle příbuzných jde o neznámého vraha

Motiv pachatele není znám ani rodině obětí. „Syn byl nejpohodovější chlap, jakého jsem znal. Se všemi vycházel, naprosto se všemi, byl absolutně všestranný,“ uvedl v rozhovoru pro iDnes otec zavražděného. Podle něj musel narazit na neznámého pachatele, mstít se mu prý nikdo nechtěl, neměl žádné nepřátele. Do lesa šel muž s dcerou na procházku, dle výpovědi tam chodili často. 

Policisté nasadili všechny možné páky a síly

Policisté hned v pátek zahájili pátrání. Dle informací CNN Prima News obcházeli obyvatele Klánovic s podobiznou možného pachatele. Objasnění dvojnásobné vraždy se téměř okamžitě stalo jejich prioritou. Kriminalisty doplnili i jejich kolegové z Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR. Do Klánovic vyrazili hlídky i policisté na koních. „Vytěžování informací je samozřejmě velmi pracné a náročné. Musím konstatovat, že policie nasadila všechny možné páky a síly, které má. A to i na úkor další činnosti,“ cituje primátora Bohuslava Svobodu web ČT24.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse