Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
PŘEHLED: Co víme o vraždě v Klánovickém lese. Co si o útoku myslí rodina a jak teď koná policie?

Les jako temné místo

Na první pohled klidný les se stal místem činu již v minulosti. Již v roce 2005 se zde ukrýval David Lubina, vrah střihače Michala Velíška. Ten zemřel na následky střelného zranění poté, co se zastal napadené ženy. V roce 2014 zde dokonce recidivista Oldřich Konrád zastřelil hledače předmětů z druhé světové války Denise B. Motivem měla být jeho kořist, která měla dosahovat hodnoty čtyř milionů.  

19. března 2023 v 8:30 Čas čtení 4:38 Masakr na statku Hinterkaifeck: Neznámý pachatel brutálně vyvraždil celou rodinu a tři dny žil spolu s těly v jejím domě Masakr na statku Hinterkaifeck: Neznámý pachatel brutálně vyvraždil celou rodinu a tři dny žil spolu s těly v jejím domě

Starostka Klánovic komentuje tragédie v lese poměrně stručně: „Jde o asi třetí podobný případ. Je to prostě největší les na území Prahy,“ cituje ji server Lidovky. Je tak možné, že četnost tragédií ovlivní i návštěvnost lokality.

Výzva veřejnosti ke spolupráci

Policie v úterý ráno zahájila rozsáhlou rojnici v lese. Mluvčí policie Jan Rybanský serveru Novinky řekl, že na místě je zhruba 250 policistů. Na síti X (dříve Twitter) uvedl, že k případu již nesmí zveřejňovat žádné další informace. Policie také prosí veřejnost o spolupráci. Hlavně řidiče, kteří projížděli v pátek mezi sedmou hodinou ranní a pátou hodinou odpolední okolím Klánovického lesa a měli zapnuté palubní kamery. Informace lze uvádět na telefonním čísle 731 553 135 nebo e-mailu [email protected].

K obyvatelům se obrátila i starostka. Ta prosí, aby se během vánočních a novoročních oslav zdrželi zábavní pyrotechniky. Ta by totiž mohla vystrašit ostatní obyvatele či narušit policejní vyšetřování.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse