Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
4. ledna 2024 14:16
Čas čtení 0:28

První znásilnění v metaversu? V Británii měla být napadena mladá dívka

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
První znásilnění v metaversu? V Británii měla být napadena mladá dívka
Zdroj: Unsplash / James Yarema

Britští policisté vyšetřují případ znásilnění ve virtuálním metaversu poté, co byla během videohry napadena ani ne 16letá dívka.

Jak informoval britský deník Daily Mail, dívka prý měla zůstat rozrušená poté, co byl ve hře její avatar hromadně znásilněn cizími virtuálními postavami. Při hře neměla utrpět žádná zranění, neboť nedošlo k fyzickému útoku.

20. prosince 2023 11:56 Čas čtení 0:36 Ne znamená ne. Vláda schválila redefinici znásilnění, půjde o nesouhlasný pohlavní styk Ne znamená ne. Vláda schválila redefinici znásilnění, půjde o nesouhlasný pohlavní styk

Podle policistů se však dívka potýká se stejným psychickým a emocionálním traumatem, jako kdyby byla znásilněna v reálném světě. Virtuální realita je totiž navržena tak, aby poskytovala zážitek podobný realitě. 

První případ

Podle britské policie se jedná o první případ svého druhu. Počet sexuálních činů v oblasti nových technologií v posledních letech stoupá, policisté proto volají po legislativě, která by tuto oblast upravovala. V případech virtuálních trestných činů je však těžké určit, která země má daný incident vyšetřovat, neboť metaversum svojí povahou překračuje geografické hranice států. 

3. ledna 2024 8:00 Čas čtení 0:48 ANKETA: „Ženy si znásilnění vymýšlejí, medicína kvůli nim ztrácí prestiž.“ Ptali jsme se osobností, co je v roce 2023 naštvalo ANKETA: „Ženy si znásilnění vymýšlejí, medicína kvůli nim ztrácí prestiž.“ Ptali jsme se osobností, co je v roce 2023 naštvalo
Domů
Sdílet
Diskuse