Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Karolína Fejtová
25. června 2024 v 14:37
Čas čtení 0:42

Pozor na flipování. Na trhu s nemovitostmi se objevil nový způsob podvodu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pozor na flipování. Na trhu s nemovitostmi se objevil nový způsob podvodu
Zdroj: ASPEN.PR/propagační materiál

Na českém realitním trhu se objevil nový podvodný fenomén zvaný flipování. O co jde a jak ho poznáš?

Při flipování lidé vykupují podíly na nemovitostech s cílem ovládnout celé byty nebo domy, které poté rychle přeprodají. „Jakmile šmejdi zjistí, že na nějaké nemovitosti vznikl spoluvlastnický podíl, osloví spoluvlastníky s žádostí o rychlé odkoupení,“ řekl Martin Ladyr, zakladatel a majitel realitní společnosti SWORP.

25. června 2024 v 10:10 Čas čtení 0:40 Americký politik se přizná k cestování do Prahy za sexem s nezletilými Americký politik se přizná k cestování do Prahy za sexem s nezletilými

Obecně na vykupování podílů není nic špatného, problém ale nastává ve chvíli, kdy takoví lidé útočí na staré nebo nezkušené vlastníky. Ti jim jsou schopni svůj podíl prodat výrazně pod cenou. Skupování nemovitostí nepraktikují jen lidé samostatně, existují na to i firmy.

„Reálný je třeba případ, kdy společnost koupila podíl na nemovitosti a poté oznámila
ostatním spoluvlastníkům, že si přeje zrušit spoluvlastnictví, a navrhla odkup jejich podílů, a to zhruba za čtvrtinu ceny, než kolik činila cena podílu,“ uvedla advokátka Iveta Klimešová, která poškozené v těchto případech zastupuje.

25. června 2024 v 10:00 Čas čtení 4:29 „Jsem ochotný riskovat,“ říká Jiří Procházka před sobotní bitvou. Conora McGregora se zastal „Jsem ochotný riskovat,“ říká Jiří Procházka před sobotní bitvou. Conora McGregora se zastal

Pokud spoluvlastníci na hru firem nepřistoupí, tak se je k tomu snaží různými způsoby donutit. Buďto je vyzvou, aby jim umožnili využívat nemovitost, vyžadují pronájem jednotky třetí osobě, nebo tam nastěhují nepříznivé osoby. Pozici spoluvlastníků ještě zhoršila legislativní novelizace, která zrušila povinnost předkupního práva pro spoluvlastníky nemovitosti.

Domů
Sdílet
Diskuse