Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
25. června 2024 v 10:10
Čas čtení 0:40

Americký politik se přizná k cestování do Prahy za sexem s nezletilými

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Americký politik se přizná k cestování do Prahy za sexem s nezletilými
Zdroj: pxfuel.com/CC0/volně k užití

Bývalý senátor státu Severní Dakota Ray Holmberg podepsal dohodu, podle níž dobrovolně přizná vinu ze sexuální turistiky za dětmi.

Holmberg v období od června 2011 do listopadu 2016 opakovaně cestoval do Prahy za účelem sexu s dětmi mladšími 18 let. Dle dohody, která byla v pondělí podána u okresního soudu USA, dále souhlasil, že se bude registrovat jako sexuální delikvent. 

Republikán čelil také obvinění ze získávání a uchovávání dětské pornografie, v dohodě však prokuratura schvaluje jeho zrušení. Ve funkci senátora působil dlouhých 45 let, odstoupil z ní až před dvěma lety.

2. listopadu 2023 v 9:08 Čas čtení 0:43 Americký politik chtěl podle obžaloby v Praze znásilnit dítě. Čelí i dalšímu vážnému obvinění Americký politik chtěl podle obžaloby v Praze znásilnit dítě. Čelí i dalšímu vážnému obvinění

Státní zástupci zároveň souhlasí s tím, že budou požadovat trest na spodní hranici trestní sazby. Podle obhájce Marka Friese bude pro toto obvinění stanovena hranice v rozmezí tří až čtyř let vězení. Maximální trest by byl 30 let vězení, pokuta ve výši 250 tisíc dolarů (5,8 milionu korun) a propuštění pod doživotním dohledem.

Před soudem ve Fargu měl původně stanout již v září, datum slyšení o přiznání viny však nebylo stanoveno.

Domů
Sdílet
Diskuse