Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
24. července 2024 v 13:02
Čas čtení 0:32

Muž z Ivančicka chtěl výhodně koupit tunu cukru z jihu Evropy, přišel o tisíce

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Muž z Ivančicka chtěl výhodně koupit tunu cukru z jihu Evropy, přišel o tisíce
Zdroj: Pexels/volně k užití

Devětatřicetiletého živnostníka zlákal inzerát nabízející výhodný nákup.

Telefonicky se spojil s inzerentem z jihu Evropy a dohodl se, že si suroviny koupí rovnou celou tunu. Vyřešili i podmínky obchodu. „Na základě zaslané faktury zboží obratem zaplatil. Tím ale jejich do té doby efektivní komunikace skončila,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

23. července 2024 v 8:28 Čas čtení 2:34 Tohle je deset nejlepších knih jednadvacátého století. Souhlasíš s výběrem? Tohle je deset nejlepších knih jednadvacátého století. Souhlasíš s výběrem?

Kupující „prodávajícího“ několikrát marně urgoval, později pochopil, že se stal obětí podvodu. Místo tuny cukru přišel podle informací policie o téměř 20 tisíc korun.

Podobné případy nejsou podle policie ničím výjimečným, nemusí být vždy jen majetkového charakteru. 

21. července 2024 v 8:00 Čas čtení 4:11 Móda z metra: Co nosí mladí lidé z Prahy během horkých letních dnů? Móda z metra: Co nosí mladí lidé z Prahy během horkých letních dnů?

„Anonymní prostředí internetu dnes bohužel skýtá celou řadu příležitostí, jak někoho podvést a připravit jej o peníze, jak někomu třeba vyhrožovat, různě jej pomlouvat, a podobně,“ informují policisté a varují před zasíláním finančních prostředků na neznámé bankovní účty, či neznámým lidem. „Je nebezpečné provádět nákupy a následně finanční transakce mimo prověřené e-shopy, či internetové obchody,“ doplňují.

mobil, podvod
Zdroj: Freepik/@katemangostar/volně k užití
Domů
Sdílet
Diskuse