Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jakub Paulík
17. dubna 2023 14:04
Čas čtení 0:42

Mladý Afroameričan zazvonil na nesprávný dům, majitel ho vzápětí dvakrát střelil do hlavy

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Mladý Afroameričan zazvonil na nesprávný dům, majitel ho vzápětí dvakrát střelil do hlavy
Zdroj: Flickr/Anthony Quintano
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Podle rodiny byla střelba rasově motivovaná.

Teenager v Kansas City šel 13. dubna vyzvednout své sourozence, ale omylem zazvonil na zvonek u nesprávného domu. Jeho majitel šestnáctiletého mladíka Ralpha Yarla dvakrát střelil do oblasti hlavy, píše CNN a CBS. Policisté našli postřeleného teenagera nedaleko od domu útočníka. Navzdory zraněním se mu podařilo utéct a požádat o pomoc sousedy.

V současnosti se nachází v nemocnici a jeho zdravotní stav je stabilizovaný. Podle vyšetřovatelů měl teenager vyzvednout své sourozence na adrese 115th Terrace, omylem však přišel k domu na 115th Street.

Policie vzala útočníka na 24 hodin do vazby (podle zákonů v americkém státě Missouri má vazba 24hodinový limit) a následně ho propustila na svobodu. Vůči muži zatím nevznesla obvinění.

Na demonstraci před domem střelce přišli protestující také s transparenty Black Lives Matter, čímž naznačovali, že šlo o rasově motivovaný čin. Tuto verzi, za kterou stojí i rodina, ale policisté zatím nepotvrdili a případ nadále vyšetřují.

Přes GoFundMe teta oběti spustila finanční sbírku, do které mohou lidé přispět na náklady určené na Ralphovu léčbu. Po 16 hodinách je na kontě sbírky téměř 750 000 dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse