Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Kristýna Dobiášová
28. dubna 2023 18:01
Čas čtení 0:45

Volodymyr Zelenskyj poděkoval Čechům a Slovákům. Co všechno ocenil?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Volodymyr Zelenskyj poděkoval Čechům a Slovákům. Co všechno ocenil?
Zdroj: TASR/František Iván

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pátek poděkoval občanům Slovenska a České republiky za pomoc v oblasti vojenské techniky a za podporu mírového plánu Ukrajiny. Informuje o tom TASR.

„Každý protiraketový systém, každé letadlo a každé dělo, které dodáváte Ukrajině, každý obrněný vůz nám umožňuje bránit se a zároveň zachraňuje životy Ukrajinců,“řekl na společné tiskové konferenci se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou a českým prezidentem Petrem Pavlem. Oba společně přijeli v pátek na návštěvu Ukrajiny.

28. dubna 2023 15:30 Čas čtení 0:35 Založil požár v Českém Švýcarsku, teď se přihlásil policii. V lesích se pohyboval často Založil požár v Českém Švýcarsku, teď se přihlásil policii. V lesích se pohyboval často

Zelenskyj připomněl páteční ruský útok na ukrajinská města Uman a Dnipro, při němž zahynulo nejméně 19 lidí včetně dětí. Na začátku svého projevu vyzval přítomné, aby povstali a minutou ticha uctili památku obětí.

„Jedním z nejdůležitějších závěrů je, že by neměla existovat žádná tabu, pokud jde o dodávky zbraňových systémů na Ukrajinu,“ pokračoval Zelenskyj. „Je spravedlivé dodávat našim vojákům vše, co slouží k obraně životů,“ řekl prostřednictvím tlumočníka. Dodal, že se to týká zejména dělostřelectva dlouhého dosahu, raketometů a minometů.

Poděkoval i za podporu mírového plánu

Ukrajina se podle něj v současné době připravuje na protiofenzívu. Podrobnosti však z bezpečnostních důvodů neuvedl.

9. února 2023 11:07 Čas čtení 0:54 VIDEO: Ukrajinský prezident Zelenskyj v dojemném okamžiku objal reportérku VIDEO: Ukrajinský prezident Zelenskyj v dojemném okamžiku objal reportérku

Poděkoval také České republice a Slovensku za podporu ukrajinského mírového plánu, který je podle něj v souladu se zásadami a stanovami OSN a pomáhá zachovat svrchovanost a celistvost Ukrajiny. Ocenil rovněž pevný postoj, který země zaujaly při odsouzení válečných zločinů agresorů.

Domů
Sdílet
Diskuse