Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová TASR
28. dubna 2023 15:30
Čas čtení 0:35

Založil požár v Českém Švýcarsku, teď se přihlásil policii. V lesích se pohyboval často

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Založil požár v Českém Švýcarsku, teď se přihlásil policii. V lesích se pohyboval často
Zdroj: HZS ČR

Muž, který tvrdí, že loni založil lesní požár v národním parku České Švýcarsko, se přihlásil české policii. Tento požár, největší v novodobé historii České republiky, hořel 20 dní a zasáhl plochu o rozloze více než 1000 hektarů.

Informovala o tom v pátek zpravodajská televize CNN Prima, píše TASR. „Vzhledem k tomu, že přípravné trestní řízení je neveřejné, nemůže policie jeho průběh komentovat. To se týká i vyšetřování obecného ohrožení při vzniku lesního požáru v obci Hřensko,“ uvedl krajský policejní mluvčí Kamil Marek.

26. července 2022 12:24 Čas čtení 0:45 Požár v Českém Švýcarsku vyvolal vlnu solidarity, přispět můžeš i ty Požár v Českém Švýcarsku vyvolal vlnu solidarity, přispět můžeš i ty

Podle informací CNN Prima NEWS se dotyčný muž v lesích Českého Švýcarska pohyboval poměrně často. Poprvé se prý policii přiznal k zapálení několika posedů během letošních velikonočních svátků.

Motiv není známý

Následně se muž přiznal i k založení požáru v Malinovém dole u Hřenska. Motiv jeho jednání ani způsob založení požáru zatím nejsou známy. Zpravodajství CNN Prima dodává, že Malinový důl byl jako zdroj požáru identifikován vojenskými družicemi a evropskými satelity.

27. dubna 2023 19:30 Čas čtení 3:30 „Neberte si LGBTIQ+ lidi jako terč svých politických choutek,“ zní před slovenskou ambasádou na účet transfobní novely zákona „Neberte si LGBTIQ+ lidi jako terč svých politických choutek,“ zní před slovenskou ambasádou na účet transfobní novely zákona

Požár v národním parku České Švýcarsko vypukl 24. července. Zasahovalo tam na 6000 hasičů a 400 kusů techniky, včetně hasičských letadel a vrtulníků. Neštěstí je vyšetřováno jako trestný čin obecného ohrožení.

Domů
Sdílet
Diskuse