Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Aneta Gospičová
3. srpna 2023 11:17
Čas čtení 0:33

Nebezpečné fekální bakterie kontaminovaly vodu na dvou evropských plážích. Úřady zakázaly koupání

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Nebezpečné fekální bakterie kontaminovaly vodu na dvou evropských plážích. Úřady zakázaly koupání
Zdroj: Pixabay

Kontaminované pláže ve španělském městě Alicante byly po několika dnech zpřístupněny pro návštěvnictvo.

Na jihu Španělska byly uzavřeny dvě oblíbené pláže u Alicante. Místní úřady při běžných kontrolách kvality vody na plážích Urbanova a San Gabriel zjistily přítomnost fekální bakterie. Koupání zakázaly i v oblasti, která je přizpůsobena pro psy, uvádí web El Espanol.

Bakterie, které se nacházely v moři, jsou běžné pro fekální vodu. „Při obvyklých kontrolách jsme zaznamenali přítomnost bakterie, která se běžně vyskytuje ve fekálních vodách,“ uvedlo španělské ministerstvo životního prostředí. Úřady varují návštěvníky oblasti i před plážemi Centro a Playa Els Tossals, které se nacházejí v blízkosti a mohou být podobně znečištěny. Zákaz koupání byl vyhlášen kvůli rozšíření zánětů trávicí soustavy a gastroenteritidy.

Další kontroly

Příčinu znečištění vyšetřují úřady. Vodohospodáři vylučují, že znečištění způsobila čistička odpadních vod, která se nachází v oblasti San Gabriel. Kontaminované pláže byly po dalších testech otevřeny. Úroveň bakterií byla podle úřadů na běžné hodnotě.

Domů
Sdílet
Diskuse