Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
7. října 2023 18:48
Čas čtení 0:46

Tesla pokračuje v prudkém zlevňování aut. Některé modely letos zlevnily až o desítky procent

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Společnost Tesla reaguje na slabší poptávku na trhu s elektromobily a snaží se zmírnit tlak ze strany nastupující konkurence.

Americký výrobce elektrických aut Tesla snížil v USA ceny svých vozů Model 3 a Model Y, přičemž pokles dosahoval téměř od 3 % až přes 4 %. Firma tak učinila přibližně měsíc poté, co zredukovala ceny prémiových vozů Model S a Model X.

Agresivní redukce cen

Tesla tak pokračuje v agresivní redukci cen. Na jedné straně reaguje na slabší poptávku na trhu s elektromobily a na druhé se snaží zmírnit tlak ze strany nastupující konkurence.


Cena sedanu Model 3 bude nově dosahovat v USA 38 990 dolarů (900 tisíc korun), což znamená snížení o 1 250 dolarů. Cena vozů Model Y ve variantě LR klesne o 2 000 dolarů na 48 490 dolarů.


Od začátku letošního roku, kdy Tesla začala se snižováním cen svých aut, klesla cena standardního vozu Model 3 zhruba o 17 %. U modelu Y dosáhla varianta LR poklesu více než 26 %.


Začátkem týdne oznámila Tesla výsledky produkce a prodeje za 3. čtvrtletí, přičemž prodej zaostal za očekáváními. Důvodem byly plánované odstávky spojené s modernizací výroby.


Ve 3. čtvrtletí vyrobila společnost 430 488 aut a objem prodeje dosáhl 435 488 vozů. Analytici očekávali, že Tesla prodá za toto období více než 461 600 aut.

Tesla, Elon Musk
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse