Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
21. prosince 2023 10:30
Čas čtení 0:38

Co si přejí Češi a Češky k Vánocům? Loni byli z dárků zklamaní

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Co si přejí Češi a Češky k Vánocům? Loni byli z dárků zklamaní
Zdroj: Unsplash/Eugene Zhyvchik/volně k užití

Češi a Češky loni za nechtěné dárky utratili půl miliardy korun. Každý třetí dostal alespoň jeden dárek, který nechtěl. Slevomat se ve spolupráci s Behavio Labs zeptal lidí, co by si letos přáli najít pod stromečkem.

Více než třetina obdarovaných uvedla, že dárky, které je nejvíce zklamaly, měly hodnotu do 500 korun. Žebříčku vévodí měkké dárky (32 procent), nejčastěji oblečení jako ponožky či svetry. Většina dotázaných však uvedla, že obdržení špatného dárku přešli mlčením (54 procent) nebo předstírali radost (40 procent).

„Za nejhorší dárky lidé nejčastěji uvedli doplňky do koupele, legrační dárky, parfémy nebo třeba svetry,“ říká ředitel Slevomatu Ladislav Veselý.

21. prosince 2023 7:17 Čas čtení 0:52 Do Thajska za 11 hodin. Z Brna poletí přes zimu přímá linka, první lety jsou vyprodané Do Thajska za 11 hodin. Z Brna poletí přes zimu přímá linka, první lety jsou vyprodané

„Přestože respondenti uvedli, že by si i letos přáli dostat doma vyrobené dárky nebo hotovost, tyto předměty byly také nejčastěji uvedeny jako ty nejhorší dárky. U poukazů na zážitky ale víme, že s nimi bylo spokojeno 96 procent obdarovaných,“ vysvětluje výzkumník Ladislav Havrland z Behavio Labs.

Rukodělné dárky by si letos znovu přálo dostat 75 procent obdarovaných, obálku s penězi 67 procent a vouchery 63 procent. Podle výzkumu se většina lidí (56 procent) chce na dárku domluvit, neměli bychom se proto bát o tom mluvit. Výzkum dodává, že každý čtrnáctý Čech či Češka neobdrží dárek žádný.

Domů
Sdílet
Diskuse