Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vojtěch Vanda
21. prosince 2023 7:17
Čas čtení 0:52

Do Thajska za 11 hodin. Z Brna poletí přes zimu přímá linka, první lety jsou vyprodané

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Do Thajska za 11 hodin. Z Brna poletí přes zimu přímá linka, první lety jsou vyprodané
Zdroj: Čedok/propagační materiál

Po obyvatele Česka je Thajsko oblíbenou cestovní destinací, a to nejen v létě, ale také přes zimu. Toho chce využít cestovní kancelář Čedok, která spustila ve spolupráci s leteckou společností Neos dálkový let na Phuket.

Jedenáctihodinový let probíhá na palubě Boeingu 787 Dreamliner. První vzlet se udál v úterý 19. prosince večer na thajský ostrov Phuket. Možné bude ale také zamířit do hotelů v oblasti Khao Laku.

Čedok se tak postaral o první a dosud jediné dálkové spojení z tuzemska do Thajska z regionálního letiště. Startovat bude každé úterý jednou týdně. „První odlety z brněnského letiště do Thajska jsou kompletně vyprodané, potěšil nás také zájem o přímé lety i na další termíny během celé zimní sezóny,“ okomentoval spuštění provozu nové dálkové destinace produktový ředitel Čedoku Miroslav Kubáč v tiskové zprávě.



„Odbavení historicky první dálkové linky s cestujícími je pro nás třešničkou na dortu letošní rekordní a vydařené sezóny. Pro letiště to je premiéra hned v několika ohledech. V rámci přípravy na odbavení Dreamlineru, tedy letounu typu Boeing 787-9, jsme museli například žádat Úřad pro civilní letectví o schválení provozu nadlimitního letadla,“ dodal detaily vedoucí úseku přepravního provozu Letiště Brno Radek Lang. Kapacita letadla Dreamliner italské společnosti Neos je až 359 cestujících v ekonomické a business třídě.

20. prosince 2023 6:00 Čas čtení 7:38 Lidé zachránili brněnskou kavárnu Jádro paní Jany, kde si dá dezert úplně každý. Pomohla dobrosrdečnost i domácí magie Lidé zachránili brněnskou kavárnu Jádro paní Jany, kde si dá dezert úplně každý. Pomohla dobrosrdečnost i domácí magie

Letiště Brno má letos za sebou velmi povedenou sezónu. Dokonce překonalo historický milník, kdy během prvních deseti měsíců letošního roku odbavilo přes 664 tisíc cestujících. Mezi nejoblíbenější destinace se zařadil tradičně Londýn a následovaly Antalya, Burgas nebo letoviska Marsa Alam a Hurghada v Egyptě, uvedla mluvčí letiště Karolina Gnědin.

Domů
Sdílet
Diskuse