Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
29. února 2024 17:19
Čas čtení 1:11

„Průměrný homosexuál má sto až pět set sexuálních partnerů.“ V České televizi promluvil kontroverzní psycholog

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Průměrný homosexuál má sto až pět set sexuálních partnerů.“ V České televizi promluvil kontroverzní psycholog
Zdroj: Adriána Ingeli

Ve středu se v Poslanecké sněmovně projednávalo manželství pro všechny páry. Do vysílání, které se jednáním zabývalo, si Česká televize pozvala psychologa Jeronýma Klimeše, který je známý pro svůj vyhraněný názor k homosexuálům.

„Já mám hrozně těžkou úlohu v tom, jak odlišit ty relativně normální lidi, bez ohledu na to, jestli jsou homosexuální, nebo heterosexuální, od těch různých úchylných lidí, a to nejenom homosexuálů, ale opravdu všech problémových lidí,“ řekl Klimeš v živém vysílání na stanici ČT24. „Mezi pedofily je mnohonásobně víc homosexuálů, než odpovídá v normální populaci,“ pokračoval. Během svého výstupu homosexuály dehonestoval ještě několikrát.

Tvrdil, že průměrný homosexuál má za život sto až pět set sexuálních partnerů nebo že stejnopohlavní páry nemají zájem o děti, které jsou právě volné. Nezůstal však pouze u toho, moderátorky se například zeptal, kolik ona měla sexuálních partnerů.

Není tak divu, že se po odvysílání na sociálních sítích objevily příspěvky komentující pozvání Klimeše do takové debaty. „Jinak si pamatuju dobu, kdy měl Jeroným Klimeš kvůli svým zdokumentovaným ústřelům prakticky mediální stopku. Není to tak dávno,“ napsal na platformu X moderátor Čestmír Strakatý.

Jeho postoj k homosexuálům naznačuje i fakt, že roku 2013 získal mediální cenu protiPROUD, která se dává člověku s nejvíce homofobními a transfobními názory. „Pravidelně a dlouhodobě se v médiích vyjadřuje k tématu LGBT osob. Jeho výroky jsou homofobní, negativní stereotypy rozšiřující a odborně nepodložené,“ znělo v odůvodnění. Ocenění bePROUD bylo udělováno všem, kteří pomohli zlepšit povědomí o LGBT+ lidech. Klimeš zde získal takzvanou anticenu.

29. února 2024 10:25 Čas čtení 1:57 Manželství pro všechny: Co sněmovna schválila a kdo jak hlasoval? Manželství pro všechny: Co sněmovna schválila a kdo jak hlasoval?

Sněmovna svým hlasováním ve středu odsouhlasila možnost, která svazek stejnopohlavních párů nazývá partnerstvím. Partneři a partnerky v něm nemají právo na adopci dítěte, pozměňovací návrh povoluje pouze osvojení dítěte druhého partnera nebo partnerky. Manželství pro všechny páry a plné narovnání práv tedy poslanci neschválili. Více jsme o středečním hlasování psali zde.

Domů
Sdílet
Diskuse