Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Anna Peclová
13. června 2024 v 10:45
Čas čtení 1:01

Do Česka přijdou tropy, teploty brzy překročí 30 stupňů Celsia

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Do Česka přijdou tropy, teploty brzy překročí 30 stupňů Celsia
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) zveřejnil předpověď na následující týden. Ve středu začnou tropy.

Čtvrtek bude oblačný až zatažený, v noci bude polojasno, ojediněle se objeví srážky nebo slabý déšť. V Čechách bude od severozápadu až polojasno, místy s přeháňkami a bouřkami. Teploty se přes den budou pohybovat od 16 do 20 stupňů, foukat bude mírný severní až severozápadní vítr. Večer budou oblačnost a srážky ubývat. Teploty v noci klesnou na deset až šest stupňů.

13. června 2024 v 9:05 Čas čtení 0:37 MAPA: V Evropě se rychle šíří nebezpečný komár tygrovaný, objevil se i v Česku MAPA: V Evropě se rychle šíří nebezpečný komár tygrovaný, objevil se i v Česku

V pátek bude počasí polojasné, ráno se mohou ojediněle objevit mlhy. Během dne přijde od západu oblačno až zataženo, v Čechách ojediněle slabý déšť. Večer bude oblačnost ubývat. Přes den budou teploty kolísat mezi 19 a 23 stupni.

Polojasná bude také sobota. V odpoledních hodinách a k večeru bude přibývat oblačnost, zejména v Čechách se objeví přeháňky a bouřky. Denní teploty vystoupají na 24 až 28 stupňů, na západě bude kolem 20 stupňů. Foukat bude mírný jihovýchodní vítr, který se v Čechách změní na západní a v bouřkách přechodně zesílí.

Neděle bude opět oblačná až zatažená, od západu bude během dne oblačnost ubývat. Ojediněle se objeví přeháňky, na Moravě a ve Slezsku zpočátku i déšť nebo místy bouřky. Teploty přes den se budou pohybovat mezi 21 a 25 stupni. Slabý proměnlivý vítr v bouřkách přechodně zesílí.

13. června 2024 v 8:00 Čas čtení 8:10 „Měla jsem pocit, že mě to roztrhne zevnitř.“ Bolest žen při zavedení nitroděložního tělíska někteří lékaři prostě neřeší „Měla jsem pocit, že mě to roztrhne zevnitř.“ Bolest žen při zavedení nitroděložního tělíska někteří lékaři prostě neřeší

V pondělí bude většinou polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví přeháňky nebo bouřky. Přes den bude 24 až 28 stupňů.

Zbytek příštího týdne by měl být většinou polojasný, ojediněle se objeví přeháňky nebo bouřky. Konec týdne bude více oblačný. Teploty vystoupají až na 31 stupňů, ve středu mohou dosáhnout až 33 stupňů. Ve čtvrtek se začne od západu ochlazovat.

Domů
Sdílet
Diskuse