Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Karolína Fejtová
17. července 2024 v 7:37
Čas čtení 0:54

Skupinka nezletilých uřízla mladému Ukrajinci palec mačetou

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Polská policie obvinila tři mladíky ve věku od 15 do 17 let za útok na Artema Ševčenka. Informovaly o tom Novinky s odkazem na polskou televizi TN24.

K útoku došlo 10. července v polském Krakově, kde měl 17letého Ukrajince útočník honit s mačetou v ruce a poté ho několikrát seknout. Tři lidé na něj dle jeho slov vykřikovali různá hesla, když se ho jeho kamarád snažil zastat, dostal pěstí do obličeje. Artem na jeho obranu trefil jednoho z útočníků nazpět.

16. července 2024 v 14:57 Čas čtení 0:37 AKTUÁLNĚ: Na zahradě domu byly nalezeny dvě zastřelené osoby, policie zjišťuje okolnosti AKTUÁLNĚ: Na zahradě domu byly nalezeny dvě zastřelené osoby, policie zjišťuje okolnosti

„Když použili slzný plyn, začal jsem utíkat. Pak se za mnou rozběhl muž s mačetou. Udeřil mě do hlavy a do prstu. Nepřestával mlátit, ale i tak se mi podařilo uniknout. Skočil jsem do vody. Všechno se odehrálo tak rychle, že si ani nepamatuji, jak útočníci vypadali,“ řekl Artem dle polské televize. Útok se odehrál u vodní nádrže Zakrzówek. Z vody ho vytáhli jeho kamarádi a byl přepraven do nemocnice. Následkem útoku přišel o palec na levé ruce.

Tři obviněné ve věku 15, 16 a 17 let policie zadržela ve čtvrtek a v pátek. Nejstarší mladík byl již hledaný, jelikož utekl z výchovného střediska mládeže v Gorlice. V bytě, kde se zdržoval, policie nalezla předmět, který byl zřejmě použit k útoku. Nejmladší měl ve chvíli útoku zrovna propustku ze střediska pro mladistvé, již dříve se dopustil dalších trestných činů.

Všichni byli obviněni z účasti na bití nebezpečným předmětem společně s dalšími trestnými činy z minulosti. 17letý útočník je navíc obviněn z ublížení na zdraví. Čeká je trest odnětí svobody od šesti měsíců do osmi let.

Ilustrační foto.
Ilustrační foto. Zdroj: Unsplash/wu yi/volně k užití
Domů
Sdílet
Diskuse