Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Martina Havranová
7. května 2023 11:33
Čas čtení 0:43

Slovenský premiér Eduard Heger oznámil, že končí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Slovenský premiér Eduard Heger oznámil, že končí
Zdroj: Úřad vlády SR

Dočasně pověřený slovenský premiér Eduard Heger nabídl prezidentce Čaputové několik alternativ řešení vládní krize, ona je však nepřijala.

Dočasně pověřený předseda slovenské vlády Eduard Heger během dnešní tiskové konference prohlásil, že prezidentku Zuzanu Čaputovou požádal o odebrání pověření. V sobotu večer během setkání měl prezidentce nabídnout několik alternativ řešení vládní krize, které ale odmítla.

7. května 2023 9:10 Čas čtení 0:49 Na D1 se vybourali čeští příznivci ruských Nočních vlků. Narazili do spadlé pneumatiky Na D1 se vybourali čeští příznivci ruských Nočních vlků. Narazili do spadlé pneumatiky

Eduard Heger se dnes v 15:00 setká s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Přijal pozvání, stejně jako tamní předseda Národní rady Boris Kollár, který s prezidentkou bude mluvit o hodinu dříve. Předmětem rozhovoru je budoucnost vlády.

Slovenský parlament vyslovil nedůvěru Hegerově vládě v prosinci loňského roku. Prezidentka kabinet dočasně pověřila vládnutím do zářijových předčasných parlamentních voleb.

6. května 2023 17:17 Čas čtení 0:46 Skutečnými hvězdami korunovace byla Kate s dcerou Charlotte, shoduje se internet Skutečnými hvězdami korunovace byla Kate s dcerou Charlotte, shoduje se internet

Aktuální vládní krizi předcházel odchod dalších dvou ministrů. Dočasně pověřený ministr zemědělství a rozvoje venkova Samuel Vlčan oznámil odchod z funkce ve čtvrtek v souvislosti s kauzou milionové dotace pro jeho rodinnou firmu.


Den nato, v pátek, požádal prezidentku Zuzanu Čaputovou o odebrání pověření i dočasně pověřený ministr zahraničí Rastislav Káčer. Podle Deníku SME může být důvodem jeho odchodu Hegerovo mimořádné vystoupení v RTVS, které v komentáři na sociální síti označil jako „strašné babráctví“. Z kabinetu už před časem odešel ministr zdravotnictví Vladimír Lengvarský i ministr financí a lídr OĽANO Igor Matovič.

Domů
Sdílet
Diskuse