Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
20. května 2023 19:20
Čas čtení 0:39

Do Česka přijede princ Edward, bratr britského krále Karla III.

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Do Česka přijede princ Edward, bratr britského krále Karla III.
Zdroj: TASR

Nejmladší syn zesnulé královny Alžběty II., princ Edward, přijede příští týden do Prahy. V Česku bude na pozvání předsedy správní rady Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu (DofE) a stráví tu tři dny.

Program prince Edwarda se bude týkat pouze mezinárodní ceny DofE. Titul vévody z Edinburghu Edward převzal po úmrtí svého otce prince Philipa. Právě on založil program DofE, který v Česku funguje od roku 1995. „Programu DofE se daří po celém světě, umožňuje osobnostní rozvoj všem mladým lidem. Návštěvu vnímáme jako odměnu nejen pro účastníky programu, ale i pro učitele, kteří se DofE věnují ve svém volném čase,“ uvedl výkonný ředitel českého DofE Tomáš Vokáč. 

Princ Edward v Česku stráví tři dny. V Senátu ocení zlatou medailí 42 Čechů, kteří úspěšně absolvovali zlatý program DofE. Naplánovanou má i návštěvu středočeské obce Vestec, kde zasadí strom v Aleji prince Philipa, která vznikla loni k příležitosti jeho nedožitých 100. narozenin. Poté se vydá do Domu dětí a mládeže v Praze 4 a návštěvu v Česku zakončí položením věnce u Národního památníku hrdinů heydrichiády v Resslově ulici v Praze. 

Vévoda z Edinburghu měl přijet do Česka už loni v září, kvůli úmrtí své matky, královny Alžběty II., ale návštěvu odložil.

Domů
Sdílet
Diskuse