Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Kateřina Viková
1. srpna 2023 v 16:27
Čas čtení 0:37

Počasí na srpen: Podívej se, jestli se ještě dočkáš letních teplých dní

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí na srpen: Podívej se, jestli se ještě dočkáš letních teplých dní
Zdroj: pxfuel/CC0/volně k užití

Momentálně to v Česku na horké letní počasí moc nevypadá a tak to má zůstat i během srpna. Český hydrometeorologický ústav v pondělí zveřejnil výhled na tento měsíc.

Druhá polovina letních prázdnin bude podle meteorologů spíše chladnější. V období od 31. července do 27. srpna 2023 máme čekat podprůměrné až průměrné teploty. Co se týče srážek, má v srpnu pršet o trochu více než obvykle. Vyplývá to z výhledu, který v pondělí vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

1. srpna 2023 v 12:47 Čas čtení 1:00 Dneska nás čeká vzácný superúplněk. Co to znamená a jak ho pozorovat? Dneska nás čeká vzácný superúplněk. Co to znamená a jak ho pozorovat?

První srpnový týden bude chladný a deštivý

První srpnový týden bude chladnější, průměrné minimální noční teploty se budou pohybovat kolem 13 °C a maximální denní teploty budou většinou kolem 21 °C, v sobotu jen kolem 17 °C. Bude také pršet více, než je v tomto období běžné, bouřky nebo přeháňky máme čekat v podstatě každý den, úhrnem spadne i přes 30 mm, v ostatních týdnech kolem 15 mm.

Předpověď teplot na srpen 2023.
Předpověď teplot na srpen 2023. Zdroj: ČHMÚ

Ostatní týdny budou teplotně podprůměrné až průměrné s minimálními teplotami kolem 11 °C a nejvyššími kolem 23 °C, zejména v druhé polovině měsíce ale mohou vystoupat až ke třicítce. Po většinu měsíce je ale bude doprovázet oblačnost a časté přeháňky a bouřky.

Domů
Sdílet
Diskuse