Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
26. srpna 2023 12:34
Čas čtení 0:48

Video požáru na Sokolovsku: Několik hasičů se zranilo, nasazeny jsou i vrtulníky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Video požáru na Sokolovsku: Několik hasičů se zranilo, nasazeny jsou i vrtulníky
Zdroj: Hasiči ČR

Od pátečního večera hoří poblíž hnědouhelné elektrárny Tisová na Sokolovsku skládka pražců. Do zásahu byly nasazeny dva vrtulníky s bambi vaky.

V areálu bývalého dolu Silvestr-Přátelství hasiči vyhlásili zvláštní stupeň poplachu. Na místě zasahují kromě karlovarských hasičských jednotek i posily z Plzeňského a Ústeckého kraje. Na místě jsou přítomni také pracovníci záchranné služby. „Během večera ošetřili tři hasiče. Jeden z hasičů byl převezen s lehkým zraněním do sokolovské nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranné služby Radek Hes. 

Při hašení pomáhají i dva vrtulníky. „Dva vrtulníky nabírají vodu v jezeře Medard. Od noci je na místě výjezd z chemické laboratoře, prováděl kontrolní měření zplodin hoření v ovzduší. Ani v noci, ani v ranních hodinách nebyly naměřeny zvýšené koncentrace,“ popsali hasiči.

Policie uzavřela cesty vedoucí k místu požáru, kouř je nadále vidět ze vzdálenosti několika kilometrů. Hasiči doporučili obyvatelům okolních obcí nevětrat. Na místě vyhlásili zvláštní stupeň poplachu. 

23. března 2024 14:30 Čas čtení 4:50 Pod povrchem: Mohlo by být podzemní obydlí naší únikovou cestou před klimatickou katastrofou? Pod povrchem: Mohlo by být podzemní obydlí naší únikovou cestou před klimatickou katastrofou?

Podle hasičů bude zásah vzhledem k množství materiálu zasaženého ohněm trvat delší dobu. „Zásah u Tisové stále pokračuje. Žádali jsme velkoobjemové cisterny a speciální automobil s velkou zásobou pěnidla,“ přiblížil v sobotu krajský mluvčí hasičů Martin Kasal. 

Domů
Sdílet
Diskuse