Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
1. listopadu 2023 v 17:01
Čas čtení 0:44

Na dresy českých hokejistů se vrací státní znak. Podívej se, jak budou vypadat

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na dresy českých hokejistů se vrací státní znak. Podívej se, jak budou vypadat
Zdroj: Český hokej

Zástupci Českého svazu ledního hokeje představili na středeční tiskové konferenci novou podobu reprezentačních dresů. Čeští hokejisté budou při utkáních opět po letech oblékat český státní znak.

Národní tým se v nových dresech poprvé představí příští týden na turnaji ve švédském Växjö a finském Tampere, který zahájí nový ročník Euro Hockey Tour. Informoval o tom server Aktuálně.cz.

„Sliby se mají plnit. Já jsem slíbil, když jsem nastoupil do funkce, že se vrátíme ke státnímu znaku,“ uvedl šéf českého hokeje Alois Hadamczik a doplnil, že národní reprezentace dosahovala svých největších úspěchů právě s českým státním znakem na hrudi. Podle Hadamczika mají být nové dresy prvním signálem pro trenéry, aby český tým připravili tak, aby byli úspěšní. 

Státní znak se na české hokejové dresy vrací po pěti letech. V roce 2018 ho hokejový svaz nahradil logem s hlavou lva. Důvodem byla nemožnost autorské ochrany státního znaku, kvůli čemuž Český hokej přicházel o peníze z prodeje replik dresů. 

Domů
Sdílet
Diskuse