Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
12. listopadu 2023 15:37
Čas čtení 0:21

Zemřel Roman Čechmánek, brankář z Nagana a hokejový mistr světa

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zemřel Roman Čechmánek, brankář z Nagana a hokejový mistr světa
Zdroj: HC Energie Karlovy Vary

Ve věku pouhých 52 let náhle zemřel český hokejový brankář Roman Čechmánek, který byl součástí vítězného týmu na olympijských hrách v Naganu v roce 1998. Byl také trojnásobným hokejovým mistrem světa.

Podle informací webu iSport.cz měl rodák z Chrudimi v posledních letech finanční problémy, kvůli kterým stanul i před soudem. Nedávno se také rozvedl se svojí manželkou. Po sobě zanechal tři děti, jeho syn Roman je rovněž hokejistou.

Čechmánek získal v roce 1998 na olympijských hrách v Naganu zlatou olympijskou medaili. V letech 1996, 1999 a 2000 se stal hokejovým mistrem světa. Léta byl členem vsetínského hokejového klubu, se kterým slavil pětkrát titul v české extralize. Čtyři sezóny strávil také v americké NHL, kde hrál za Filadelfii a Los Angeles. 

Zpět
Sdílet
Diskuse