Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
refresher team
10. ledna 2024 v 11:40
Čas čtení 1:18

Poslankyně za ANO kritizuje hejtmana kvůli nákupu nevhodných autobusů. Ještě na podzim je ale chválila

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Poslankyně za ANO kritizuje hejtmana kvůli nákupu nevhodných autobusů. Ještě na podzim je ale chválila
Zdroj: Hnutí ANO/propagační

Pořádný názorový obrat předvedla poslankyně a bývalá hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová (ANO). Na sociálních sítích kritizovala současného hejtmana Petra Kulhánka (KOA) za nákup nevhodných autobusů, ještě nedávno je přitom chválila.

Vedení kraje se kvůli nákupu nových autobusů ocitlo pod palbou kritiky. Zakoupené stroje mají nízkou kapacitu, dochází v nich k výpadkům topení a spoje nabírají výrazná zpoždění. Kraj se společně s dopravci za problémy omluvil, hejtman situaci označuje za „za porodní bolesti nového systému regionální dopravy“.

8. září 2022 v 14:48 Čas čtení 1:11 Mračková Vildumetzová po kritice rezignuje na pozici místopředsedkyně Sněmovny Mračková Vildumetzová po kritice rezignuje na pozici místopředsedkyně Sněmovny

S kritikou se přidala také Mračková Vildumetzová, která na sociální síti X napsala, že současný hejtman nezvládá řízení kraje, a dopravní obslužnost novými autobusy označila za ostudu. „Mají nízkou kapacitu, pořádně se v nich netopí, dochází k častým zpožděním. Vyzýváme vedení kraje, ať aspoň v lednu nechá jízdné na problémových linkách zdarma,“ uvedla. 

Poslankyně se přitom ještě 20. listopadu loňského roku na facebooku chlubila fotografiemi z prohlídky nových vozů. Za jejich nákup chválila bývalého prvního náměstka pro dopravu Martina Hurajčíka (ANO). „Psal se srpen 2020, kdy náš kolega (...) vybojoval pro náš kraj historicky nejvyšší dotaci 658 milionů na pořízení CNG autobusů. Dnes jsme si 170 těchto autobusů byli prohlédnout a ty pak mohou od 1. 1. 2024 vyjet do ostrého silničního provozu. Ať v kraji občanům dobře slouží,“ uvedla tehdy.

Poslankyně se kritice brání

Mračková Vildumetzová ve středu přispěchala s reakcí na kritiku svého názorového obratu. Kritiku ze strany hnutí STAN označila za organizovanou úderku, která „před blížícími se volbami využívá stále víc jakoukoliv demagogii, aby svého oponenta udolala“. 

5. ledna 2024 v 10:00 Čas čtení 8:30 „Nevěřím, že jednou bude líp.“ Jak se cítí Češi na začátku roku? Vydali jsme se to zjistit do hospody v Karlových Varech „Nevěřím, že jednou bude líp.“ Jak se cítí Češi na začátku roku? Vydali jsme se to zjistit do hospody v Karlových Varech

„Úderka Starostů začala přes mnoho účtů psát, že Vildumetzová a její kolega Hurajčík se před lety chlubili, že ty nové autobusy nakoupili a teď je kritizují. Sdílejí to. Manipulují,“ pokračuje poslankyně s tím, že současné vedení změnilo specifikace nových autobusů, což mělo způsobit současné problémy. Otázkou však je, zda je vůbec možné, aby se parametry nových vozů během pár týdnů takovým zásadním způsobem změnily. 

Domů
Sdílet
Diskuse