Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
23. ledna 2024 15:21
Čas čtení 0:51

Známe 10 nejlepších měst na světě pro rok 2024. Podívej se, která to jsou

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Známe 10 nejlepších měst na světě pro rok 2024. Podívej se, která to jsou
Zdroj: Unsplash / Matteo Catanese

Z deseti nejlepších měst světa pro rok 2024 se více než polovina nachází v Evropě. Na prvním místě se umístilo město z Ameriky. Tipneš si, které to je?

Na prvním místě se podle Time Out umístil New York. V průzkumu jsou města hodnocena podle několika kritérií, jako je počet a pestrost aktivit, které lze ve městě podniknout, přístup k zelenému prostoru, komunita, cenově dostupná jídla či pití, počet a kvalita uměleckých galerií, muzeí nebo divadel. 

22. ledna 2024 10:30 Čas čtení 1:19 V Česku se otevírá první centrum pro oběti domácího a sexuálního násilí. Kde ho najdeš a co všechno nabízí? V Česku se otevírá první centrum pro oběti domácího a sexuálního násilí. Kde ho najdeš a co všechno nabízí?

Time Out vytvořil globální žebříček pomocí názorů a poznatků místních obyvatel a globální sítě městských expertů. Z jejich názorů vzešlo, že nejlepší je New York, protože se jedná o „město, které nikdy nespí“. Mnoho restaurací a barů je zde totiž otevřeno 24 hodin denně. Mimo to bude mít letos velmi rušnou sezónu na Broadwayi. Představí se úplné novinky nebo pokračování oblíbených pořadů Merrily We RollAlong, The Notebook a Water for Elephants.

Druhé místo získalo Kapské město, a to díky své Stolové hoře, krásným plážím a bohaté tamější kuchyni. Stupínek vítězů uzavírá německý Berlín díky svému nočnímu životu anebo galeriím. Navíc má velmi jednoduše vyřešenou městskou hromadnou dopravu, což ho dělá ještě o něco přístupnějším.

Top pětici uzavírají Londýn a Madrid. Následuje Mexico City, Liverpool, Tokio, Řím a žebříček deseti nejlepších měst světa končí Porto.

Top 10 nejlepších měst světa pro rok 2024
1. New York, USA
2. Kapské město, Jihoafrická republika
3. Berlín, Německo
4. Londýn, Velká Británie
5. Madrid, Španělsko
6. Mexico City, Mexiko
7. Liverpool, Velká Británie
8. Tokio, Japonsko
9. Řím, Itálie
10. Porto, Portugalsko
Domů
Sdílet
Diskuse