Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
27. ledna 2024 10:21
Čas čtení 0:38

Do Česka vtrhl silný vítr, může dosahovat rychlosti až 70 kilometrů za hodinu. Na těchto místech hrozí nebezpečí úrazu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Do Česka vtrhl silný vítr, může dosahovat rychlosti až 70 kilometrů za hodinu. Na těchto místech hrozí nebezpečí úrazu
Zdroj: TASR - Michal Svítok

Až do sobotního podvečera platí pro východní část českého území výstraha před silným větrem, který může v nárazech dosáhnout rychlosti až 70 kilometrů za hodinu.

Výstraha platí do sobotních 16:00 hodin pro celý Pardubický kraj, dále pro části Jihomoravského, Olomouckého, Moravskoslezského kraje a Vysočiny. Vítr, který v nárazech dosáhne rychlosti mezi 55 až 70 km/h, bude během dne postupně slábnout. 

Meteorologové varují před možným poškozením stromů či budov a před možnými problémy v dopravě. Nebezpečí představují také větrem uvolněné předměty, které se mohou volně pohybovat. Dbát zvýšené opatrnosti by měli také řidiči na silnicích a zejména na horách by měli lidé omezit túry.

V souvislosti se silným větrem vydala výstrahu také Horská služba Krkonoše, podle které může na hřebenech vítr dosahovat v nárazech rychlosti až kolem 110 kilometrů v hodině. Horská služba zároveň upozorňuje na místy zledovatělý terén.

Domů
Sdílet
Diskuse