Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
16. února 2024 9:45
Čas čtení 0:54

Počasí o víkendu: Jaro si dá pauzu a přijde sníh i déšť. Kde bude nejvíc pršet?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí o víkendu: Jaro si dá pauzu a přijde sníh i déšť. Kde bude nejvíc pršet?
Zdroj: Unsplash/Atilla Bingöl/volně k užití

Jarní počasí posledních dní si dá podle meteorologů o víkendu pauzu. Na většině území zaprší, mírně klesnou i teploty.

V pátek bude nad Českem převládat polojasno až oblačno, zpočátku se mohou objevit i mlhy nebo nízká oblačnost. Během dne se bude obloha postupně zatahovat, na západě se mohou večer vyskytnout i přeháňky. Nejvyšší teploty vystoupají na 10 až 14 stupňů, při déletrvající nebo nízké oblačnosti bude kolem osmi stupňů. 

V noci na sobotu meteorologové očekávají oblačno až zataženo, na východě může být zpočátku až polojasno. Během noci dorazí do Čech a k ránu místy i na Moravu občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší teploty klesnou na devět až pět stupňů.

Sobotní obloha bude převážně zatažená, na většině území očekáváme občasný déšť nebo přeháňky, které mohou být v polohách nad 1000 metrů i sněhové. Během dne bude déšť postupně ustávat. Nejvyšší teploty mezi devíti až třinácti stupni.

14. února 2024 10:43 Čas čtení 1:09 Předpověď počasí: Jak dlouho s námi vydrží předčasné jaro? Předpověď počasí: Jak dlouho s námi vydrží předčasné jaro?

Neděle s sebou přinese oblačnou až zataženou oblohu, ojediněle se mohou objevit přeháňky, v polohách nad 900 metrů i sněhové. V ranních hodinách je nutné počítat s mlhami nebo nízkou oblačností. Oblačnosti bude postupně během dne přibývat. Denní teploty mírně klesnou, maxima očekáváme mezi sedmi a jedenácti stupni. 

Domů
Sdílet
Diskuse