Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Adam Tichý
2. března 2024 10:32
Čas čtení 0:31

Do Česka přichází jaro, teploty mohou stoupat až k 16 stupňům

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Do Česka přichází jaro, teploty mohou stoupat až k 16 stupňům
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Se začátkem března přicházejí do Česka i jarní teploty – přes víkend by mělo být až 16 stupňů, a to převážně na východě země. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Po rekordně teplém únoru začíná i březen s vysokými teplotami. Dle aktuální předpovědi meteorologů by v sobotu mělo být až 15 stupňů, v neděli pak dokonce ještě o stupeň více.

I přes vysoká teplotní maxima ovšem počasí na krátký rukáv ještě nebude. V sobotu má být převážně zataženo s občasnými přeháňkami. V neděli by už mělo být polojasno, ojedinělý déšť ale hrozí také.

Teplotní maxima budou převážně na východě země. Na západě Čech by mělo být celý víkend okolo deseti stupňů. V noci ze soboty na neděli by se teploty měly pohybovat mezi osmi až čtyřmi stupni, na jihozápadě Čech by mohly klesnout až ke dvěma stupňům Celsia.

Podobné počasí meteorologové očekávají ještě na začátku týdne v pondělí a v úterý, poté by teploty měly klesat.

Domů
Sdílet
Diskuse