Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
26. března 2024 16:29
Čas čtení 0:41

Hrozivé podmínky kuřat chovaných pro supermarket Albert. Ochránci zvířat odstartovali novou kampaň

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Hrozivé podmínky kuřat chovaných pro supermarket Albert. Ochránci zvířat odstartovali novou kampaň
Zdroj: Obránci zvířat

Obránci zvířat v úterý na sociálních sítích zveřejnili video se záběry ze tří českých chovů kuřat, která dodávají do supermarketu Albert. Obchod ve svém marketingu tvrdí, že je o jejich zvířata dobře postaráno. Záběry ukazují opak.

„Kuře přešlechtěné tak, že se nemůže postavit na vlastní nohy. Vedle něj mrtvé kuře, po kterém ostatní šlapou, protože jsou v hale těsně namačkaná. Takto vypadá realita chovů kuřat pro Albert,“ říká Ivo Krajc z organizace Obránci zvířat o chovech Semtěš, Slavětice a Batelov.

26. března 2024 10:30 Čas čtení 2:32 Přehled velikonočních svátků: Co znamená Škaredá středa nebo Zelený čtvrtek Přehled velikonočních svátků: Co znamená Škaredá středa nebo Zelený čtvrtek

„Supermarket Albert v Česku vydělává na utrpení zvířat. Zákazníkům nabízí kuřata z těch nejkrutějších chovů. Žijí namačkaná na promáčené podestýlce plné výkalů. Často se nemohou dostat k vodě a potravě, mají bolestivé popáleniny na nohou a na břiše a trpí řadou nemocí. Jsou šlechtěna tak, aby rostla co nejrychleji. Zaživa se jim lámou kosti, protože se jejich mladé tělo nemůže přirozeně vyvinout,“ komentuje video Radim Trojan z Obránců zvířat.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OBRAZ - Obránci zvířat (@obrancizvirat)

Belgie a Nizozemsko, kde Albert také působí, od prodeje takových zvířat odstoupily. Český supermarket však ne. Obránci zvířat proto odstartovali novou kampaň Albertova krutost, která si klade za cíl, aby se Albert zavázal, že skončí s prodejem znetvořených kuřat, a přijal tak mezinárodní závazek European Chicken Commitment (ECC) k lepším podmínkám chovu.

Domů
Sdílet
Diskuse