Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
29. března 2024 14:44
Čas čtení 0:31

Česko zakryje saharský prach. Kdy ho bude možné na obloze spatřit?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česko zakryje saharský prach. Kdy ho bude možné na obloze spatřit?
Zdroj: Unsplash/Henry Dick/volně k užití

Velikonoční víkend by měl být nezvykle teplý, teploty by se mohly vyšplhat až na 23 stupňů Celsia. Sluneční paprsky by však mohl lehce oslabit saharský prach.

Způsobit by tak mohl neobvykle zabarvené nebe během východů a západů slunce, naopak majitele aut tolik nepotěší. Saharský prach má totiž tendenci zůstávat na površích, jako jsou právě například kapoty aut. Některé z nás tak čeká neplánovaná návštěva automyčky. Způsobovat může také lehké zdravotní komplikace lidem, kteří mají astma nebo jiné plicní onemocnění.

Prach také způsobí „zamlžení“ slunečních paprsků. Slibované vysoké teploty tak mohou být lehce nadhodnocené, žádné výrazné ochlazení ale nezpůsobí. „Tak jako tak, nadcházející víkend bude nadprůměrně teplý,“ uvádí ČHMÚ na sociální síti.

Domů
Sdílet
Diskuse