Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Vondráková
29. března 2024 17:19
Čas čtení 0:39

X, respektive Twitter, se dočká vlastního AI chatbota. Musk ho představí příští týden

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
X, respektive Twitter, se dočká vlastního AI chatbota. Musk ho představí příští týden
Zdroj: TASR/AP

Americký podnikatel Elon Musk plánuje příští týden představit vylepšenou podobu svého modelu umělé inteligence Grok 1.5. Fungovat bude na jeho sociální síti X.

O spuštění nové verze informoval Musk právě na síti X (dříve Twitter). Zároveň dodal, že je již ve vývoji ještě novější verze 2.0. Svůj start-up s názvem xAI založil miliardář minulý rok, chce tak soupeřit s ostatními jazykovými modely umělé inteligence.

13. března 2024 6:50 Čas čtení 1:17 TikTok zřejmě chystá novou aplikaci, má konkurovat Instagramu TikTok zřejmě chystá novou aplikaci, má konkurovat Instagramu

Grok oproti stávajícím modelům zvládne pracovat s informacemi v reálném čase, jeho databází je však jen platforma X. Je navíc naprogramován na to, aby odpovídal i vtipně a na pikantnější otázky než jeho předchůdci.

Musk nedávno zažaloval firmu OpenAI, která spravuje jednu z nejúspěšnějších verzí chatbotů ChatGPT a kterou pomohl založit. Podle Muska firma „opustila původní poslání start-upu vyvíjet umělou inteligenci ve prospěch lidstva, a ne za účelem zisku“. Požádal o soudní rozhodnutí, které by OpenAI přimělo zpřístupnit svůj výzkum a technologie veřejnosti a zabránit start-upu ve využívání jeho aktiv, včetně GPT-4, pro finanční zisky Microsoftu nebo jakékoli osoby.

Domů
Sdílet
Diskuse