Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Peclová
13. března 2024 6:50
Čas čtení 1:17

TikTok zřejmě chystá novou aplikaci, má konkurovat Instagramu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
TikTok zřejmě chystá novou aplikaci, má konkurovat Instagramu
Zdroj: Unsplash/helloimnik/volně k užití

Indická webová stránka TheSpAndroid, která zkoumá kódy a nastavení aplikací hlavně společnosti Google, přinesla velmi zajímavé informace o aplikaci TikTok.

Autor článku a správce webu tvrdí, že narazil na novou chystanou platformu TikTok Photos, která poskytne uživatelům prostor pro zveřejňování fotografií, podobně jako na Instagramu.

Zjistil také, že má nová aplikace přijít s možností synchronizace videí z TikToku a fotografií z nového TikTok Photos. Možnost užívat aplikace odděleně má však zůstat zachována.

Žádná z informací, které web přinesl, zatím nebyla potvrzena ani vyvrácena oficiálními zdroji.

Další změna, která může čekat oblíbenou aplikaci, je nový majitel. Existuje totiž reálná možnost, že americká vláda přijme zákon, podle kterého bude čínská společnost ByteDance muset TikTok prodat. Ve Spojených státech mu jinak bude hrozit úplný zákaz.

Návrh nyní prochází Kongresem a sám Joe Biden prohlásil, že pokud ho dostane na stůl, podepíše jej. V návaznosti na to se objevují američtí potenciální kupci, včetně bývalého generálního ředitele videoherní společnosti Activision Blizzard Bobbyho Koticka, který z herního průmyslu nedávno odešel.

23. dubna 2024 13:00 Čas čtení 4:44 Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě

Kotick opustil Activision krátce poté, co jej koupil Microsoft, a ukončil tak své působení poznamenané skandálem, který se týkal sexuálního obtěžování ve firmě, přičemž některá obvinění padla přímo na jeho osobu. Odešel však s velkým množstvím peněz a nyní se snaží najít partnery, kteří by TikTok potenciálně koupili, pokud by společnost ByteDance byla skutečně nucena se ho zbavit.

Deník Wall Street Journal uvádí, že Kotick oslovil výkonného předsedu společnosti ByteDance Zhanga Yiminga, aby vyjádřil zájem o koupi. Cena se má pohybovat v řádu stovek miliard dolarů, což znamená, že Kotick by zřejmě musel získat celou řadu partnerů, aby se to podařilo.

V současné době není jisté, zda návrh zákona projde. Může totiž narazit na potíže v Senátu USA kvůli obavám z omezování svobody projevu. Dalším hlediskem je také fakt, že zakázat pravděpodobně nejoblíbenější aplikaci pro mladé před volbami, ve kterých Joe Biden zoufale hlasy mladých potřebuje, není nejlepším politickým tahem.

Proti zákazu TikToku se postavil i Donald Trump, možná částečně právě proto, že Biden tuto myšlenku podporuje. Říká, že by to podpořilo Facebook a „Zuckerschmucka“, kterého považuje za „skutečného nepřítele lidu“.

Zpět
Sdílet
Diskuse