Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
10. dubna 2024 8:32
Čas čtení 0:30

Ruské banky překvapují svými výsledky. Zisky mohou lámat rekordy

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ruské banky překvapují svými výsledky. Zisky mohou lámat rekordy
Zdroj: Unsplash / Random Institute

Zisky ruských bank by letos mohly překonat loňský rekord.

Zisky ruských bank by letos mohly překonat rekord z roku 2023, uvedla viceguvernérka ruské centrální banky Olga Poljakovová. Nový odhad tak znamená zlepšení oproti předchozí prognóze, ve které centrální banka počítala se snížením zisků bank.

9. dubna 2024 12:58 Čas čtení 1:05 Průzkum: Eurovolby by nyní vyhrálo ANO, jeho lídryni ale zná jen zhruba polovina dotázaných Průzkum: Eurovolby by nyní vyhrálo ANO, jeho lídryni ale zná jen zhruba polovina dotázaných

Poljakovová zveřejnila optimističtější prognózu v úterý na bankovní konferenci v Moskvě. Ruská centrální banka původně předpokládala pokles zisku komerčních bank v nejhorším případě na 2,3 bilionu rublů, tj. 24,8 miliardy dolarů (22,91 miliardy eur), ale odhadovala, že v roce 2024 by se zisk bank mohl pohybovat v rozmezí 2,3 až 2,8 bilionu rublů.

I kdyby bylo dosaženo horní hranice původního odhadu, znamenalo by to pokles, protože v roce 2023 činil celkový zisk ruských bank 3,3 bilionu rublů. Za rekordním ziskem bankovního sektoru v tomto roce stál vysoký objem podnikových, spotřebitelských a hypotečních úvěrů.

Domů
Sdílet
Diskuse