Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
19. dubna 2024 9:31
Čas čtení 0:49

Česko dnes čeká velké měření rychlosti. Týká se těchto míst

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česko dnes čeká velké měření rychlosti. Týká se těchto míst
Zdroj: PxHere CC0 Public Domain

Akce Speed Marathon potrvá 19. dubna po celý den až do nočních hodin.

Cílem je především snížit dopravní nehodovost, akce je u nás (potažmo v Evropě) pořádána každoročně. Místa, kde budou policisté zasahovat, vybírala i veřejnost, a to pomocí internetového hlasování. Speed Marathon je však transparentní, policie tak zveřejnila seznam míst, kterých se měření bude týkat.

19. dubna 2024 8:44 Čas čtení 0:21 Tragická nehoda na D1. Devatenáctiletý řidič narazil do návěsu Tragická nehoda na D1. Devatenáctiletý řidič narazil do návěsu

Radary se objeví po celé republice a dohromady na více než tisíci místech. Kompletní seznam úseků zveřejnila policie na svých stránkách. Dostupný je formou excelové tabulky, každý list obsahuje informace o jednom kraji.

Řidiče, kteří dané rychlosti překročí, čekají pokuty i trestné body. Rychlost vyšší o více než 10 km/hod. vás bude stát 1 500 korun, při prohře správního řízení se pokuta může vyšplhat až na pět tisíc. Znamená také zápis dvou bodů do karty řidiče.

Při jízdě vyšší o 20 km/hod. v obci či 30 km/hod. mimo ni pak pokuta dosahuje 2 500 korun, ve správním řízení dokonce až 10 tisíc. Zdvojnásobí se i počet trestných bodů. Pokud se někomu podaří rychlost překročit o 40 km/hod. v obci, nebo dokonce o 50 km/hod. a více mimo, nelze již zaplatit pokutu na místě. Případ jde do správního řízení, sankce se tak pohybují mezi sedmi a 25 tisíci korunami. V tomto případě si řidič zapíše šest bodů a hrozí mu zákaz řízení až na 18 měsíců.

Zpět
Sdílet
Diskuse