Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a další letní festivaly
Karolína Fejtová
25. května 2024 10:16
Čas čtení 0:38

Dej si pozor na tento známý e-shop. Představuje velké riziko, varují před ním odborníci

Kategorie:
Ekonomika
Uložit Uložené
Dej si pozor na tento známý e-shop. Představuje velké riziko, varují před ním odborníci
Zdroj: Flickr/volně k užití

Před rokem na evropský trh vstoupil čínský obchod Temu. Od té doby u něj nakoupí přes 75 milionů lidí měsíčně. V čem je značka problematická?

Temu prodává výrobky za velmi nízké ceny, jedná se o fast fashion společnost. Populární se stala díky tomu, že žijeme v konzumní době. „Oproti době před dvaceti lety kupujeme dvakrát více věcí, které ale vydrží dvakrát méně času. Nízká kvalita produktů a marketingová strategie nás vedou k nadměrné spotřebě,“ cituje Česká televize Charlotte Soulary, manažerku francouzské asociace Zero Waste.

24. května 2024 16:00 Čas čtení 2:59 Co si pustit o víkendu: Druhá Duna je konečně na streamu. Netflix nasadí sci-fi s J. Lo a chválenou českou novinku uvidíš zdarma Co si pustit o víkendu: Druhá Duna je konečně na streamu. Netflix nasadí sci-fi s J. Lo a chválenou českou novinku uvidíš zdarma

Internetový obchod podle odbornice používá agresivní marketingové metody a nutí lidi koupit více věcí. To ale není jediný problém, nabízí i napodobeniny známých značek, což je nezákonné. Podle právních předpisů výrobce nesmí vyvolat záměnu a vydávat se za jinou společnost. 

Vzhledem k tomu, že se jedná o čínskou společnost, se odborníci obávají i o bezpečnost aplikace samotné. V Číně totiž veškerá data, která aplikace sbírají, mohou být podle předpisů použita čínským státem, varoval odborník na kybernetickou bezpečnost Michal Thim.

O nebezpečí čínských aplikací v souvislosti s daty se hovoří již déle. Příkladem může být nynější diskuse o zákazu čínské platformy TikTok Spojenými státy americkými.

Domů
Sdílet
Diskuse