Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Anna Peclová
12. června 2024 v 8:43
Čas čtení 0:31

Polsko po nočním ruském útoku na Ukrajinu aktivovalo své letectvo

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Polsko po nočním ruském útoku na Ukrajinu aktivovalo své letectvo
Zdroj: TASR/Harald Tittel/dpa via AP

Rusko v noci na středu provedlo masivní útok na západ Ukrajiny. Využilo řízené střely s plochou dráhou letu i drony. Polsko kvůli obraně svého vzdušného prostoru v noci aktivovalo své letectvo.

Operační velení polských ozbrojených sil o tom informovalo na síti X. „V jihovýchodní části země může dojít ke zvýšené hladině hluku, související se zahájením provozu polských a spojeneckých letadel v našem vzdušném prostoru,“ upozornilo.

„Byly zahájeny všechny potřebné postupy k zajištění bezpečnosti polského vzdušného prostoru a operační velení polských ozbrojených sil situaci průběžně monitoruje,“ informovalo velení. Podle něj došlo k takto zesílené aktivitě ruského letectví naposledy v noci ze 6. na 7. června.

11. června 2024 v 17:01 Čas čtení 0:49 Muže, který chtěl v Praze zapálit depo, mělo najmout Rusko. Policie ho stíhá za terorismus Muže, který chtěl v Praze zapálit depo, mělo najmout Rusko. Policie ho stíhá za terorismus

Noční vzdušný poplach v Kyjevě trval dvě hodiny, podle prvotních zpráv se ukrajinské protivzdušné obraně však podařilo údery odrazit a ke ztrátám na životech nedošlo.

Domů
Sdílet
Diskuse