Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Karolína Fejtová
13. července 2024 v 13:49
Čas čtení 0:53

PŘEDPOVĚĎ: Teploty v Česku klesnou, kromě deště mohou přijít další bouřky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
PŘEDPOVĚĎ: Teploty v Česku klesnou, kromě deště mohou přijít další bouřky
Zdroj: pxfuel/CC0/volně k užití

O víkendu se dešti nevyvaruješ, teploty oproti předchozím dnům lehce klesnou. Český hydrometeorologický ústav zveřejnil předpověď počasí na víkend.

V sobotu očekávej mírný déšť, ojediněle se mohou objevit i bouřky. Přes den bude oblačná až polojasná obloha. Přeháňky se objeví na severu a severovýchodě území a od odpoledne i v jihovýchodní části Česka. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 19 až 15 stupni, nejvyšší denní mezi 22 až 26 stupni, na jihovýchodě může teplota dosáhnout až 29 stupňů. Bude vát mírný vítr, který bude k večeru slábnout.

13. července 2024 v 10:20 Čas čtení 0:53 Silné bouřky v Česku: Hasiči vyjeli k 1200 případům. Padaly stromy a zvedla se hladina řek Silné bouřky v Česku: Hasiči vyjeli k 1200 případům. Padaly stromy a zvedla se hladina řek

Neděle naváže oblačnou až polojasnou oblohou. Místy se mohou objevit přeháňky a ve východní polovině Česka opět i bouřky. V noci naměříš nejméně mezi 19 až 15 stupni, přes den nejvíce mezi 23 až 27, na jižní Moravě se může jednat až o 30 stupňů. Vítr bude opět slabý.

Vyšší hladina toků

„Vzhledem k dalším očekávaným srážkám a většinou vyšší nasycenosti území očekáváme opětovné vzestupy hladin vodních toků,“ napsal ČHMÚ na web. Očekává se překročení prvního povodňového stupně, což znamená, že se voda ještě nebude vylévat ze břehů.

Oproti pátečnímu zvýšení hladiny řek Želetavka a Divoká Orlice, které v jednu chvíli dosáhly třetího povodňového stupně, se bude jednat pouze o mírné zvýšení hladiny. I přesto ale může snížit stabilitu stromů v podmáčené půdě, a tak se doporučuje sledovat vývoj situace a její prognózu.

Ohrožený je střed Česka, tedy Kraj Vysočina, Jihočeský kraj, Pardubický kraj, Královéhradecký kraj, část Středočeského kraje a část Olomouckého kraje.

Domů
Sdílet
Diskuse