Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Aneta Gospičová TASR
16. srpna 2024 v 16:15
Čas čtení 0:50

„Svět je na pokraji třetí světové války,“ říká ruský poslanec. Dráždí ho akce Ukrajiny

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
„Svět je na pokraji třetí světové války,“ říká ruský poslanec. Dráždí ho akce Ukrajiny
Zdroj: AP Photo/Iryna Rybakova

Ukrajinské armádě se minulý týden podařilo dosáhnout Kurské oblasti v Rusku. To se ale z nějakého důvodu nelíbí tamějším politikům.

Poslanec ruské Státní dumy Michail Šeremet v pátek prohlásil, že Západem podporovaný vpád Ukrajiny do pohraničních oblastí Ruska přivedl svět na pokraj globální války. Podle Šeremeta „lze konstatovat, že svět je na pokraji třetí světové války“.

16. srpna 2024 v 12:02 Čas čtení 0:38 V USA dopadli obávaného vůdce peruánského gangu. Údajně má na svědomí 23 vražd V USA dopadli obávaného vůdce peruánského gangu. Údajně má na svědomí 23 vražd

Rusko vtrhlo na Ukrajinu před více než dvěma a půl lety a kromě pozemních vojenských útoků také rádo bombarduje civilní obyvatelstvo nebo důležité instituce. Minulý týden se však ukrajinské armádě podařilo dosáhnout Kurské oblasti v Rusku. Kyjev tvrdí, že během této největší přeshraniční operace od zahájení invaze ruských sil zvládlo obsadit území o rozloze více než 1 000 kilometrů čtverečních.

„Vzhledem k přítomnosti západní vojenské techniky, použití západní munice a raket při útocích na civilní infrastrukturu a nezvratným důkazům o zapojení cizinců do útoku na ruské území lze konstatovat, že svět je na pokraji třetí světové války,“ citovala agentura RIA Novosti Šeremeta.

14. srpna 2024 v 13:00 Čas čtení 1:14 Medveděv uvedl, že Rusové se na hranicích Ukrajiny nezastaví. Válka skončí, až to budou považovat za přijatelné Medveděv uvedl, že Rusové se na hranicích Ukrajiny nezastaví. Válka skončí, až to budou považovat za přijatelné

Ten je členem parlamentního výboru pro obranu, víceméně pak jen zopakoval slova ruského prezidenta Vladimira Putina, že plán invaze schválily země NATO, což ale Spojené státy popřely.

Putinův poradce a bývalý tajemník ruské bezpečnostní rady Nikolaj Patrušev v rozhovoru pro list Izvestija zveřejněném v pátek rovněž obvinil Západ z účasti na útoku. Patrušev uvedl, že do plánování operace v Kurské oblasti byla zapojena Severoatlantická aliance a západní zpravodajské služby, ačkoli neposkytl žádné důkazy. 

Domů
Sdílet
Diskuse