Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
16. srpna 2024 v 12:02
Čas čtení 0:38

V USA dopadli obávaného vůdce peruánského gangu. Údajně má na svědomí 23 vražd

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V USA dopadli obávaného vůdce peruánského gangu. Údajně má na svědomí 23 vražd
Zdroj: Wikimedia Commons / volně k užití

Americké imigrační úřady zatkly ve středu ve státě New York vůdce peruánského gangu, který je podezřelý ze spáchání 23 vražd ve své vlasti.

Informovala o tom ve čtvrtek tisková agentura AP. Gianfranco Torres-Navarro, vůdce gangu Los Killers de Ventanilla y Callao, byl zatčen v obci Endicott, která se nachází asi 233 kilometrů severozápadně od New Yorku. Následně byl převezen do federální věznice poblíž Buffala, kde bude čekat na výslech imigračními úřady.

16. srpna 2024 v 9:34 Čas čtení 1:01 V Evropě byl potvrzen první případ nebezpečné varianty opičích neštovic. Podle WHO je možnost dalšího šíření velmi znepokojivá V Evropě byl potvrzen první případ nebezpečné varianty opičích neštovic. Podle WHO je možnost dalšího šíření velmi znepokojivá

38letý Torres-Navarro vstoupil do USA nelegálně 16. května z Mexika. Ještě téhož dne byl zatčen a obdržel předvolání od imigračního a celního úřadu (ICE). Úředníci zatkli také jeho přítelkyni, kterou peruánské úřady identifikovaly jako jeho pravou ruku. Podle online systému zadržených osob se nachází ve vězení v Pensylvánii.


Podle peruánských úřadů gang Los Killers de Ventanilla y Callao likviduje konkurenty, kteří se snaží proniknout do jeho hlavní činnosti, kterou je vydírání stavebních firem. Peruánská média informovala, že Torres-Navarro uprchl z Peru poté, co v březnu v jedné limské restauraci zabil policistu. V červnu bylo zatčeno šest vedoucích členů jeho gangu, který vznikl v roce 2022. Všichni byli obviněni z vražd na objednávku a vydírání.

Domů
Sdílet
Diskuse