Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eva Thonhauserová TASR
14. srpna 2024 v 13:00
Čas čtení 1:14

Medveděv uvedl, že Rusové se na hranicích Ukrajiny nezastaví. Válka skončí, až to budou považovat za přijatelné

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Medveděv uvedl, že Rusové se na hranicích Ukrajiny nezastaví. Válka skončí, až to budou považovat za přijatelné
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Ukrajinci nyní vedou operaci v ruské Kurské oblasti, což lze označit za největší útok Kyjeva na ruské území od začátku války.

  • Bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv se na sociální síti Telegram vyjádřil k postupu ukrajinských vojsk Ruskem. Ukrajince kvůli jejich útoku označil za nacisty a uvedl, že „z toho, co se stalo, je třeba vyvodit vážné ponaučení, nemilosrdně porazit a zničit nepřítele“.
  • Exprezident tvrdí, že jednání Ukrajiny nemá už jen politické a právní důsledky. Podle jeho slov už nejde ze strany Ruska jen o operaci na vrácení „oficiálních území“, ale také o „potrestání nacistů“.
  • V příspěvku napsal, že Rusko hranice Ukrajiny nezastaví. Ve válečné operaci podle jeho slov přestanou, až když to budou považovat za „přijatelné a pro ně ziskové“.
13. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 3:28 Muž pil každý den radioaktivní kapky: po třech letech se mu rozpadla čelist, měl díru v lebce a toxický byl i jeho dech Muž pil každý den radioaktivní kapky: po třech letech se mu rozpadla čelist, měl díru v lebce a toxický byl i jeho dech

Proč je to důležité: Rusko napadlo Ukrajinu před více než 2 a půl lety a kromě vojenských útoků bombarduje i civilní obyvatelstvo či důležité instituce, jako například největší dětskou nemocnici v zemi. Ukrajinci vedou operaci v ruské Kurské oblasti, což lze označit za největší útok Kyjeva na ruské území od začátku války.


Citát: „Je možné a potřebné jít na území ještě existující Ukrajiny. Do Oděsy, Charkova, Dněpropetrovska, Nikolajeva. Do Kyjeva a ještě dál. Neměla by existovat žádná omezení ve smyslu určitých uznaných hranic Ukrajinské říše. A teď se o tom může, a mělo by se diskutovat otevřeně, bez rozpaků nebo diplomatických úklonů. Ať to pochopí každý, i angličtí bastardi: přestaneme, až když to budeme považovat za přijatelné a pro nás ziskové,“ vzkázal Medveděv.

Širší kontext: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj řekl, že přeshraniční útok ukrajinské armády na Kurskou oblast je pro Ukrajinu otázkou bezpečnosti. Dodal, že ukrajinské síly dostaly pod kontrolu oblasti, odkud Rusko podnikalo útoky na Ukrajinu.

Ukrajina prohlásila, že nemá zájem o převzetí území, které získala během přeshraničního vpádu do ruské Kurské oblasti.


Hlavní velitel ukrajinských ozbrojených sil Olexandr Syrskyj oznámil, že Ukrajina kontroluje zhruba 1000 čtverečních kilometrů ruského území a operace ukrajinských sil v Kurské oblasti pokračuje. Gubernátor Kurské oblasti Alexej Smirnov uvedl, že ukrajinské síly mají pod kontrolou 28 pohraničních vesnic.

Domů
Sdílet
Diskuse