Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
29. dubna 2023 11:53
Čas čtení 0:56

Petr Pavel je v ukrajinském Dnipru. Na rekonstrukci nejsou sami, vzkazuje

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Petr Pavel je v ukrajinském Dnipru. Na rekonstrukci nejsou sami, vzkazuje
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky

Dnipro je další město, které Petr Pavel během své cesty na Ukrajinu navštívil. Tím prvním byl Kyjev.

Prezident Petr Pavel pokračuje v návštěvě Ukrajiny. Tentokrát zamířil do východukrajinského města Dnipro, které má především hospodářský a humanitární rozměr. Setkal se tam s oblastním ředitelem Serhijem Lysakem.

„Posunout se od pomoci ke spolupráci je teď na Ukrajině hlavním cílem. Ten nekončí v Kyjevě,“ napsat prezident Petr Pavel na Twitteru. „Dnes jsem zamířil dál na východ, abych ukázal, že ČR to s patronátem nad Dněpropetrovskou oblastí myslí vážně. Ujistil jsem gubernátora Serhije Lysaka, že na rekonstrukci nejsou sami.“

Jak připomíná ČT24, oblast okolo Dnipra sousedí s regiony, kde se odehrávají boje mezi ruskou invazní armádou a ukrajinskými obránci. Samotné město leží několik desítek kilometrů od frontové linie.

Pavel navštívil Ukrajinu s Čaputovou

Pavel na Ukrajinu dorazil v pátek společně se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou. První zastávkou bylo hlavní město Kyjev. Oba státníci mimo jiné jednali se svým ukrajinským protějškem Volodymyrem Zelenským.

27. dubna 2024 9:00 Čas čtení 7:56 Záleží na velikosti penisu? A můžu ovlivnit chuť spermatu a poševních šťáv? S Klárou Kloudovou odpovídáme na otázky ohledně sexu Záleží na velikosti penisu? A můžu ovlivnit chuť spermatu a poševních šťáv? S Klárou Kloudovou odpovídáme na otázky ohledně sexu

Prezident ČR přitom mluvil o cestě na Ukrajinu už během prezidentské kampaně. Po zvolení uvedl, že právě tam povede jedna z jeho prvních cest. Na tom, že do napadené země pojede v dubnu, se prezident domluvil se Zelenským jen pár dní po své březnové inauguraci.

Domů
Sdílet
Diskuse